Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Alalompola

HAMMASKAIRA
ALALOMPOLA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

197

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Inarin keskustasata 14,5km etelään. Ronkajärven eteläpuolella olevan Alalompolan etelälaidalla olevan pienen niemen tyvellä.


Kuvassa Tallin jäänteitä nähtynä kämpän suunnalta.

MUISTIINPANOJA 2014:
"197 Alalompola
Talli. Ei aivan rannassa. Alempi eli talli 7mx8m maantasalla. Alimmat hirret näkyy. 2 kurkihirttä ja kattovasat hyvin näkyvillä hirsikehikon sisään romahtaneena.
Tupa. 20m ylempänä tallista ilmeisesti on tupa, noin 8mx8m kokoisena. Useita maanhan painuneita hirsiä täysin sammalien peitossa. Keskellä kohouma, ”Tulipaikan” pohja? Tuvan paikalla runsaasti 10-20cm paksuja mäntyjä. Tuvan ja tallin välillä maahan painunut laho halkopino."

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2014 14.08.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7632350

3502650

Huom:  

LISÄKUVIA  

Raunion merkintä 1968 topokartalla. Ei havaintoa muilla kartoilla.
Ilmeisesti 1930-luvun hakkuiden tukkikämpän raunio. Paikalla on tukkikämpän raunioille tyypillisesti talli ja kämppä. Tallin seinähirret on lahonneet paikalleen ja katto on romahtanut sissään. Katon riut lepää seinährsien päällä. Talli on lähempänä rantaa mutta kuitenkin useamman kymmenen metrin päässä siitä. Kämpän hirsiä taasen näyttää siirretyn toisaalle alimpia hirsikertoja ja joitakin yksittäisiä hirsiä lukuunottamatta. Kämpän kohdalla on jo paksuhkoa puustoa. Rakennusten välillä on halkopinon jäänteet.  (MH 2014)

Päiväkirjamerkintöjä:

10.6.2014 Tiistai
"Laskeuduin vanhaa hakkuuta pitkin Alalompolalle. Tällaisessa metsässä on hyvä näkyvyys. Alempana hirvilava ja rannan tuntumassa tukkikämpän jäänteet (Alalompola 197). Malli on sama kuin aiemmissa, tupa ja talli 8mx8m. Tuvan hirret on täytynyt viedä heti pois koska niitä ei liiemin näy. Vain seinän paikoilla penkka. Mänty viihtyy tiheänä tukkikämpän kohdalla. Koitin kuikuilla vastarannan mökeille, mutta en nähnyt liikettä.
Jatkoin matkaa tarkoituksella löytää yöpymispaikka. . .
"