Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Appisjärven kammi

HAMMASKAIRA
APPISJÄRVEN KAMMI
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

073

Edellinen

Seuraava

Kammi

Appisjärven pohjoispäässä. Luoteesta laskevan puron suussa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


10.01.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7616660

3486070

Huom:


Ei havaintoja kartoissa. Kammin olemassaolo perustuu Netissä olevaan matkakertomukseen vuodelta 1970. "Etsiessämme leiripaikkaa löysimme turvekammin, vähän huonon näköisen tosin, mutta paikkailimme sitä louekankailla." (Harri Holma)
Olin itse 2004 Appisjärven eteläpäässä. Reissulla piti suunnitelman mukaan tämä kohde tarkistaa mutta se laiskuus...
”Tervehdys!. Viime kesän vaelluksella tulin Appisjärven pohjoispäähän, jossa puro laskee luoteesta Appisjärveen. Siinä on tällainen luultavasti palanut rakennuksen raunio. Hiiltyneitä hirsiä oli vielä ja kaikenlaista rojua. Olisko tämä ollut paikallisten jonkinlainen kalastusmaja. Mönkijäura tulee Palopäältä ja päättyy tähän." (PPK 2014)
Epäilen että PPK.n 2014 näkemät jäänteet ei ole Holman vuonna 1970 löytämän turvekammin jäänteet. Mutta paikka saattaa olla sama ja varsinkin käyttötarkoitus. Rannassa on veneitä jotka näkyy ilmakuvissakin. Koordinaatit likiarvoja koska kohde ei esiinny kartoilla.

Päiväkirjamerkintöjä:

11.9.2004 "... Appisjärven eteläpäähän on karttaan merkitty mänty ja siellä olikin mättäisen koivikon keskellä yksi mänty. Viimein päädyin pistämään teltan Appisjoen länsipuolelle rantapenkalle. Ei mikään hääppönen paikka mutta tuulensuoja oli ja mukavat maisemat. Takana olevalla kumpareella on enemmänkin käytetty nuotiopaikka ja rannalla telttasaunan runko sekä iso kivikiuas.
  Polvissa tuntuu. Ei tahdo kyykkyyn päästä eikä ylös mutta kävelyä se ei haittaa . . . vielä. Selkä on hyvässä kunnossa.
  Ilta viileni nopeasti samalla kuin tyyntyi. Koitin vielä kalaonnea mutta menetin vain yhden lipan. Ranta on matala ja kivinen. Aivan järven eteläpäässä, tuossa vieressä, on hiekkaranta mutta heti rannasta alkaa mättäinen koivikko. Vetäydyin telttaan ja tälläydyin yötä varten."

12.9 Sunnuntai 6. vaelluspäivä 2004
"Taisi olla aika pakkanen yöllä. Teltta oli huurteessa niin sisältä kuin ulkoa. Kosteutta taisi riittää. Yöllä oli ollut kirkasta ja tyyntä mutta aamu oli pilvinen. Klo 8 nousin teltan ulkopinnan ollessa vielä kuurassa, ei ollut auringostakaan apua.
  Pieni sadekuurokin ripsautti vettä joten jätin ajatuksen siitä, että kävisin tämän järven päässä. Nettivinkin mukaan Appisjärven päässä on ollut kammi. Se oli huonossa kunnossa jo 1970. Suunta oli selvä 1,5km Ylimmän Appislompolon tuvalle."