Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Kenkiniemi

HAMMASKAIRA
KENKINIEMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

181

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Rahajärven keskivaiheilla, Kankiniemen pohjoispään kapean niemen tyvellä, pienen lammen ja Rahajärven välisellä kannaksella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


23.04.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7630070

3512590

Huom:

LISÄKUVIA

Rakennuksen merkintä löytyy 1968 Topografiselta kartalta merkinnällä Huv. Ei näy enää 1989 (1:50 000) kartalla eikä MML:n karttapaikalla 2011.
Paikalla on pienen harjakattoisen hirsi/lautamajan runko. Katto ja ovi puuttuu. Sisällä kasvaa varpuja siinä missä ulkopuolellakin. Kivistä ja riuista on tehty laveri ja yhdessä nurkassa kivikasa toimittamassa tulisijan virkaa. Paikalle on myös tuotu muutamia tiiliä ja kamiinan putkia. Tulee mieleen pressulla katetteva sauna.
Topokartalla 1968 lukee "Huv" eli huvila. Tämä jäljellä oleva ei kyllä mielestäni täytä huvilan määritelmää. Onko paikalla ollut aiemmin joku isompi rakennus ja tämä sen vaja tai aitta. Vai olisiko vanhan huvilan jäänteistä kyhätty jonkinlainen kalamaja.
Rakennelman kehikkoa on tuettu ja hieman ehostettu viime aikoina joten jonkillaista käyttöä sillä on ollut. Sadeviitta rungon päälle niin saa jonkinlaisen sääsuojan.

Päiväkirjamerkintöjä: