Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Lompoloiden lato

HAMMASKAIRA
LOMPOLOIDEN LATO

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

205

Edellinen

Seuraava

Aitta / lato / aitaus

Jakojärven (Jakujärvi) ja Kirakkajärven välissä on kaksi lompolaa. Kohde on niiden välisen niemen tyvellä noin 200m molemmista. Kirakkajoen uoma on 350m pohjoisempana. Pienestä lammesta noin 100m pohjoiseen.


Metsässä, keskellä "ei mitää" on pieni riusta tehty aitaus.

MUISTIINPANOJA: "205 Lompoloiden lato
Saavuin kartan mukaiselle paikalle. Näkyvyys hyvä kanervikkoisessa männikössä. Tuvan jäänteitä vain ei näy. Vien rinkan sivummalle ja kierrän alueen laajemmilti. Ei mitään. Palaan vielä kartan kohtaan ja näen riukuja ristissä. 2 nurkkaa kevytrakenteisesta riukuaitasta jäljellä. Muoto hahmotettavissa, koko noin 4mx4m. Mikä lie aitta vai verkkovaja vai pelkkä aitaus. Miksi täällä keskellä metsää? Piilotettu rannasta sivummalle? Ihme kun topokartassa näkyy."
(7.6.2014)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2014

22.06.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7624680

3504810

Huom:   

LISÄKUVIA

Raunion merkintä löytyy 1968 topokartasta. Ei havaintoa muissa kartoissani.
Paikalla on vielä (2014) näkyvillä ohuista riuista tehdyn ladon, verkkovajan, aitauksen tms. jäänteitä.

Päiväkirjamerkintöjä:

7.6.2014 Lauantai. "... Sateenuhan takia ei myöskään kiertely maittanut vaan suuntasin ylävirtaan. Siellä ylimmäisten lompoloiden välissä pitäisi olla joku raunio. Nättiä männikköä tosiaan. Kartan merkinnän kohdalla ei heti löytynyt mitään kun silmät etsi ison tukkikämpän jäänteitä. Paikalla oli kuitenkin pieni verkkovajaksi luokittelemani rakennus (205 Lompoloiden lato. Tuo rakennelma on voinut olla lähes mikä muu tahansa mutta ei lämmitettävä asumus.)..."