Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Myössäjärven tulipaikka

HAMMASKAIRA
MYÖSSÄJÄRVEN TULIPAIKKA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

195

Edellinen

Seuraava

Kota

Rahajärven pohjoispuolella olevan Myössäjärven kakkoislaidalla olevan niemen keskellä. 1km Karhunpesäkiven kuppilasta eteläkaakkoon.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Poistunut

2014

14.08.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7636290

3513360

Huom:   

LISÄKUVIA

2001 topokartasta alkaen merkitty nuotiopaikaksi. MML:n karttapaikalla 2014 on pieni rakennuksen merkintä.
Paikalta on poistettu ilmeisesti kota 2014 tai vuotta aikaisemmin. Vain kompostiastia jäljellä. Ylimääräinen roju on poltettuna vieressä kiven kyljessä. Perustuksen harkot oli paikalla. Tulipaikka on vielä olemassa mutta puuhuoltoa ei kuten ei näyttänyt olevan Mukkajärvenlapien eteläpäässä eikä Pahtajärven pohjoispäässä. Tulipaikat oli sielläkin kohtuu kunnossa. Nämä tulipaikat selvästi eri kohdissa kuin 2004 kartassa joten tuon kartan merkinnät taitaa olla roiskaistu.
Tien varressa tästä kotapaikasta noin 250m itäkaakkoon oli uuden WC/Varaston aihio. Sellainen jalaksilla seisova tehdashirsinen rakennuksen runko. Ovet ja katto puuttui. Jonnekin se ollaan viemässä, mutta minne. Uudistuuko tämän tulipaikan varustus vai viedäänkö tuo jonnekin muualle. Miksi se sitten olisi tässä?
2004 Hammastunturin ulkoilukartassa on merkitty kolme tulipaikkaa Myössäjärven eteläpuolelle: 1. Pahtajärven pohjoispäähän. 2. Mukkajärven itäpäähän ja 3. Mukkajärven pohjoisrannan niemelle. Nämä ovat ulkoilukartan merkintöjä joita en löydä muista kartoista. 

Päiväkirjamerkintöjä:

12.8.2014 Torstai
"Myössäjärvellä ei enää ollutkaan kotaa. ?kele ?tana. Olen jo hiukan väsynyt ja uupunut. Nälkäkin on. Nyt sataa tihuttaa. Kyllä tässä nuotiokehällä sapuskan laittaisi, mutta mitä sen jälkeen? Telttako kastumaan, kun sadetta luvattiin aamuun asti? Kalaanko pitäis mennä niin kuin oli suunnitellut, ilman tietoa saako kamppeet kuivaksi? Ja tuossa märillä olemattomilla puillako niitä paistais? Makaisinko teltassa kostuneiden kamppeiden kanssa puoli päivää. Olis voinu jäädä Alajärvelle. Eskelinen on mennyt, mutta nyt torstaina taitaa mennä iltapostiauto. Ivaloon sitten vaikka taksilla, jos ei muuten. Ensin kuitenkin Karhunpesäkiven kahvilaan Myössäjärven toiselle puolelle. 3km lisäkävelyä. Ei auta."