Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Ronkajoensuu

HAMMASKAIRA
RONKAJOENSUU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

199

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Alajärvestä laskevan Ronkajoen suussa on ollut pato ja sen kaakkoispuolella tämä kohde. Matkaa Inarin keskustasta eteläkaakkoon on noin 16km.


Kuvassa kämpän "patovahdin" jäännökset etelän suunnasta katsottuna.

MUISTIINPANOJA 2014:
"199 Ronkajoensuu
Padon jäänteitä noin 200m Alajärvestä. Josta noin 30m itään, kumpareen pohjois laidalla noin 5mx7m koikoisen rakennuksen paikka ”patovahti”. Muutama hirsi seinien kohdalla pääosin varvikon peitossa. Kurkihirsi näkyvissä."

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2014 14.08.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7631430

3506290

Huom:  

LISÄKUVIA  

Raunion merkintä 1968 topokartalla. Kuljin 1999 kesällä aivan raunion vierestä ja ylitin Ronkajoensuun padon kohdilta. Rauniosta en tuolloin tiennyt enkä siis huomannutkaan. Raunio ei näy jos kulkee jokivarressa.
Padon jäänteitä molemmin puolin jokea. Kämppä on noin 30m joesta, sen itäpuolella. Kämpästä jäljellä vain pari alinta hirttä sammaleiden peitossa.  (MH 2014)
Noin 500m etelään on kohde 005 Ronkajoki

Päiväkirjamerkintöjä:

11.6.2014 Keskiviikko
". . . Mäntytaimikko on täällä tiheää. (Hakkuut on olleet kattavampia kuin Kirakkajoella tai sitten hakattu huomattavasti myöhemmin. Järeämpää puuta tuskin havaitsee). Ensin tuli vastaan se tienvarren pää joka saapuu Alajärvelle. Tiepohjaa ei ole tehty Ronkaojalle mutta puusto kaadettu tielinjalta Ronkajoen rantaan asti. Huh, mitkä lie olleet suunnitelmat, yli Ronkajoen ja . . .. Seuraavana tuli vastaan pato, tai siis sen jäänteet. On tuo Ronkajoki sen verran kivikkoinen että lisävesiä on uitettaessa tarvittu. Siinä padon kohdalla kumpareen pohjoislaidalla oli sitten sen ”patovahdin” tuvan jäänteet. Monesko raunio tämä jo?
Päivän urakka suoritettu. Sitten vain telttapaikan etsintä. . .
"