Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Sotajokivarsi 4

HAMMASKAIRA
SOTAJOKIVARSI 4
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

166

Edellinen

Seuraava

Kultakämppiä

Sotajoen itäpuolella. Noin 2km Sotajoensuusta etelään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2008

20.3.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7600210

3493500

Huom:

LISÄKUVIA

Rauniot mainitaan Lapin kultamaat kirjassa 1983. Kirjassa on pieni, epätarkka kartta.
Ennen mutkaa kaivauksien keskellä vaikeasti havaittava tulisija (neliskulmainen kivikasa). Sen ympäriltä hahmoitettavissa neliön muotoinen alue. Neliön reunapenkkaa potkiessa näkyviin tuli punaista maata eli läpimaatunutta puuta. Kämpän haamu eli hyvin epävarma kohde.
Tulin etelästä rantaa pitkin, oletettua rakennuspaikkaa kohden. Rantakaivauksien takana oli rantaterassi jota lähdin katsomaan. Siellä oli kuitenkin vain uudempaa kultaleiriä. Takaisin jokivarteen palatessani näin tuon sammaleen peittämän kivikasan uudempien kaivausten keskellä. Lapin kultamaat kirjan sivulla 49 olevan kartan merkintä on pohjoisempana. Sieltä ei löytynyt mitään (tarkistelukin oli aika pikaista). Koordinaatit taas vain suuntaa-antavia. Se gepsin puute.

Päiväkirjamerkintöjä:

10.7.2008 "... Toinen kohde oli kilometri pohjoisempana. Kyllä Sotajokea kelpaa seurailla. Voisivat kyllä lopettaa tuon kaivelun.
Hiukan ennen karttamerkintääni poikkesin rakennusta vilkuilemaan rantaterassin tienoilta. Ei raunioita. Rantaan palatessa uusien kaivantojen keskellä oli neliön muotoinen kivikasa jonka tulkitsin uuninpohjaksi. Hyvällä mielikuvituksella siihen saa neliön muotoisen rakennuksen jäänteet soviteltua. Varsinaisen karttamerkinnän kohdalta en löytänyt mitään. Toistettakoon jotta löytäminen on sattumaa ellei jokivartta haravoi usean miehen voimin 5m ketjussa.
Urakka täytetty ja paluu teltalle. ..."