Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Vuorhavaaran Kattokämppä

HAMMASKAIRA
VUORHAVAARAN KATTOKÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

213

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Hammastunturin pohjoispuolella olevan Vuorhavaaran erotuspaikan keskellä olevasta porokämpästä n250m luteeseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


04.03.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7615510

3494240

Huom:


Paikalla on runsaasti katon jäänteitä, lautaa ja huopaa. Seinä hirret puuttuu ja ne on kuljetettu muualle. Tai seinät ei ole olleet hirsistä.

Museovirasto: Keromus Heikki Hännisen ym. virkamatkasta 4.-14.9.1988 Inariin… (www.kyppi.fi/to.aspx?id=117.6311)
"Paliskunnalla oli vanha kämppä (no 7) aidan länsipuolisella rinteellä 300 m päässä kirnusta. Rakennus tehty laudasta 8-kulmaiseksi muistuttamaan hahmoltaan armeijan telttaa. Läpimitaltaan 10 m suuruisen rakennuksen seinät metrin korkuiset. Keskellä ollut kamiina. Kämpässä pidettiin paliskunnan kokouksia ja lieneekin tehty samanaikaisesti aidan kanssa. Romahtanut."
Paikalla on kuvan mukaan paljon puutavaraa joka on laajalla alueella. Sopii hyvin museoviraston "10 m suuruisen" rakennuksen mittoihin. Jos paikalla olisi ollut hirsirakennus niin kattolaudat olisi purkuvaiheessa heitelty katolta ympäriinsä ja rakennuksen kohdalla olisi tyhjä paikka. Nyt näyttää puutavaraa olevan suht' tasaisesti. Lisäksi taustalla näyttäisi olevan pystylaudoitusta ja puutavarakin suuntautunut keskustaa kohden kuin ison kodan romahtaessa voisi olla. Usko tässä olleen tuo Museoviraston mainitsema Paliskunnalla vanha kämppä.
Kämppä ei esiinny kartoilla.

Katso Vuorhavaaran erotuspaikka 039

Päiväkirjamerkintöjä: