Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Hiiri-Sammelin kota

HAMMASKAIRA
HIIRI-SAMMELIN KOTA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

010

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Jakojärven eteläisen lahden länsirannalla. Noin 60m Kuoppalaavunojasta pohjoiseen.

Uusi ja vanha Hiiri-Sammeli

MUISTIINPANOJA: "010 Hiiri Sammelin kota
Kammin tyyppinen (sama materiaali) ulko-wc ja perinteisempi puinen pieni varasto kammin takamaastossa. Kammi verhoiltu lähes valkoisella lasikuitukangasta muistuttavalla päälisellä. Ikkunallinen ovi järvelle. Kamiina keskellä ja kolmella laidalla laveri. Seinillä ja katossa roikkumassa tarpeistoa mm. patjoja. Pihalla pöytä ja rannalla tulipaikka jonka vieressä lepotuoleja. Rantapenkassa veden valtaama kellari. Kammi hyvässä kunnossa ja ilmeisen käytetty."
(7.6.2014 MH)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2014

16.05.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7624290

3505620

Huom:

LISÄKUVIA

Kesällä 2017 vanha kammi oli purettu ja uusi rekennelma aluillaan. Paikalla on perustuksen harkot jollekin uudelle rakennukselle. Aika näyttää mitä on tulossa.
2018 keväällä olikin jo pystyssä lautavuorattu, pienellä eteisellä varustettu neliskanttinen kämppä. Kämppä on lukittu.

Topokartassa 1989 pieni rakennuksen merkintä.  MML:n kartapaikalla 2009 on teksti "Hiiri-Sammelin kota".
Kammi näytti pressuviritykseltä ja olikin sen sorttinen kodan ja kammin yhdistelmä. Karttojen mukaan paikalla on ollut joku rakennelma ainakin 30 vuotta. Kodan takana wc ja pieni puinen varasto, Rantapenkkaan kaivettu kellari/maakuoppa on veden vallassa. Jonkin verran roinaa ympäristössä mutta pääosin siisti paikka. Kodassa oli laverit kolmella seinällä ja kamiina keskellä. Ei puuhuoltoa.
Muinaisjäännösrekisterin mukaan paikalla on voinut olla kiinteä asuinpaikka kivikausdella/varhaismetallikaudella (Jakujärvi 1  1000020793).

Päiväkirjamerkintöjä:

La 7.6.2014 "Nousin ylös ja hämmästyin kun kello oli vasta 5:30 (näin kamerasta kuvan oton jälkeen). Laittelin aamupalaa ja kaffetta. Pakkailin. Päätin lähteä hyvän sään aikaan. Heti järven päässä tulikin ensi tihku.
Kaunista männikköä täällä. Puron yli ja kohti Jakujärveä. Hiiri Sammelin kodan valkea kartio putkahti näkyviin heti järvelle tultua. . . .Hiiri Sammeli tuli katsottua, ihan kelpo kota jos ulkoasu ei häiritse. Käyttöäkin tuntuu olevan varusteista päätellen. Puutarhatuolitkin tuotu rantaan.
En jäänyt siihen pidemmäksi aikaa kun olin vasta noussutkin."