Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Juurakkomaan kämppä

HAMMASKAIRA
JUURAKKOMAAN KÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

084

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Hirvas-Niilan Aitavaaran länsipuolella olevan poroerotuspaikan lähes keskellä. Harriselältä Kutturan tieltä 8km pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2004

2.9.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7595530

3505880

Huom:

LISÄKUVIA

Rakennuksen merkintä löytyy uudemmissa kartoissa 1980-luvun lopun topokartasta alkaen. Hirsikämppä näyttää sen verran vanhalta ja perinteisesti rakennetulta, että se on ollut paikalla ennen tietä tai siirretty tähän jostain muualta. Oletan että siirretty sillä se ilmestyy karttoihin samaan aikaan kuin poroerotuspaikka. Paikalla on myös lautaverhoiltu parakkimainen kämppä. Juurakkomaan aitaa käyttää Ivalon paliskunta. Vuoden 1965 topokarttaan on piirretty kaikki tiet jotka esiintyy 2014 kartassa mutta tuolloin ei vielä ole erotusaitaa eikä rakennusten merkintöjä.
MML:n karttapaikalla 2014 ei näy muita kuin nämä kaksi rakennusta.

Päiväkirjamerkintöjä:

18.9.2004 "Jatkoin jängän yli ja saavuin hakkuualueelle. Siinä sitten kilometrin verran mettätietä. Saavuin Hirvas-Niilan erotuspaikan kohdalle. Siellä on vanhan näköinen porokämppä. En vilkuillut ikkunoista. Vieressä on lautaparakkikin. Itse aitaus taitaa olla käytössä siltä ainakin vaikutti. Tielläkin oli tuoreet auton jäljet."