Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Kuoppajärvi

HAMMASKAIRA
KUOPPAJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

007

Edellinen

Seuraava

Kota

Kuoppajärven pohjoisrannalla, 4km Hammasjärvestä pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

1999

26.12.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7629710

3494940

Huom:

 LISÄKUVIA

Päiväkäyttöön tarkoitettu nelikulmainen kota jonka alaosa hirsistä. Sisällä kamina mutta rakennusta ei ole eristetty. Kota on Hammasjärven ja Inarin välisellä moottorikelkkareitillä eli talvinen taukopaikka. Kesän kulkijat vähissä. Kota on kauniilla paikalla neljän tunturin rajaamassa laaksossa. Yövyin 1999 kodassa kun pieneen telttaan tunkeutuminen ei innostanut.
Kodalle on tehty uudet WC ja puuvaja kesän 2017 aikana. Samalla vanha on purettu. Vuonna 1999 paikalla käydessäni oli puuvajana kota-mallinen rakennus jossa ilmanvaihto ei tainnut toimia koska klapit oli homeessa. 

Päiväkirjamerkintöjä:

1,9,1999 Kuoppajärvi on kauniissa 4 huipun 460, 430, 430, 410 välisessä laaksossa. Sopisi vaikka luppopäivän pitoon ja rinkatta huippujen kiertoon. Paikalla on uudehko neliskanttinen alhaalla muutamat hirret ja sitten lautakatto. Laverit (penkit) kolmella sivulla ja kaamina keskellä. Kelkkaporukoiden taukotuvaksi tarkoitettu maja on jäänyt tilkitsemättä ja siis vetoisa toisin kuin viereinen puuvaja-wc jonka ovi on pönkällä auki ettei puu homehdu. Kesäisin täällä käy vieraskirjan mukaan 1 ryhmä/kk ja pari ruskasesonkina. Hiljaista on. Tullessa oli jalat ihan muusia mutta onneksi selvisin sateesta. Tein kunnon annoksen kaakaota johon reilusti tuvasta löytämääni sokeria ja pian oli kamala väsy. Pienet torkut. Heitti tuossa sadekuuronkin oikeen kunnon pisaroita. Ruokaa tuli taas tukeva annos kun tyhjentää reppua. Ulkona syysmyrskyn ainekset. Mielellään käväisisin viereisen Tervaspään huipulla aamulla katsomassa Hammasjärven suuntaan, jos sää sen sallii. Noin 12 km tälle päivälle. Täällä Hammastunturin erämaassa kulkijat on vaeltajia eikä turisteja. Joka tuvassa siistiä, halkoja, kiehiset ym. varustus kunnossa. Väkeä vähän mutta laatu parempi. Kröhöm! Aina jää kuitenkin joltain jotain ja olenkin heitellyt pois tai käyttänyt tavaroita ja ruokia. Uusiin tupiinhan metsähallitus ei tee hyllyjä koska ne vaan kerää puoliksi palaneita tuikkuja, sinappituubeja, pulloja, puuropusseja ym.

2,9,1999 Myrskyisän yön jälkeen herään myrskyiseen aamuun. Huiputtelu on tältä reissulta loppu. Verkkaiset aamutoimet ja kämpän siivous. Haikeat jäähyväiset tuntureille ja tunturitkin itkivät muutaman pisaran kodan oven ikkunaan.