Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Kyläjoki

HAMMASKAIRA
KYLÄJOKI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

056A

Edellinen

Seuraava

Päivätupa

Ivalojoen ja Kyläjoen yhtymäkohdassa, jokien eteläpuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2008

31.7.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1998-99

7595250

3481770

Huom:  

LISÄKUVIA

Päivätupa auki vain kesäaikaan 1.6-30.9. Elokuvan "Lapin kullan kimallus" filmausta varten rakennettu kämppä. Rakennus löytyy 2008 MML:n nettikartalta.
Leffa lavaste, ainakin hirret. Katossa lautaa ja huopaa, lauta lattia, pitkä matala ikkuna. Laverit (leveät penkit) seinällä, kamiina nurkassa ja hatara ovi joelle. Lattian ja katon eristeet puuttuu eikä seinätkään kaikin osin ihan tiiviitä. Siis sääsuoja. Koko isohko n. 6x4m.
Paikalla käynyt Kutturalainen sanoi, jotta tälle paikalle tupa olisi alkujaankin rakennettu eikä siis niin kuin itse epäilen jotta siirretty tähän filmauksen jälkeen. Kamina ja katto on ainakin uusittu kuvausten jälkeen, epäilen myös ikkunaa.

Katso 056B Lapin kullan kimallus

http://www.kolumbus.fi/jukka.uusitalo/kullankimallus.htm

Päiväkirjamerkintöjä:

5.7.08
"...Porttinivan mutkassa kallio nousee suoraan vedestä ja vinkin perusteella lähdin kapuamaan ylös jo hiukan ennemmin. Paikalla oli myös kalasteleva seurue jonka ohitin kallion laella. Kalliolta hyvät maisemat. Rinteen reunalla oli polku joten en palannut alas jokivarteen vaan suunnistin (seurasin polkua) Kyläjoen päivätuvalle.
"Lapin kullan kimallus" leffa lavaste, ainakin hirret. Katossa lautaa ja huopaa, lauta lattia, pitkä matala ikkuna. Laverit (leveät penkit) seinällä, kamiina nurkassa ja hatara ovi joelle. Lattian ja katon eristeet puuttuu eikä seinätkään kaikin osin ihan tiiviitä. Siis sääsuoja. Koko isohko n. 6x4m."

6.7.08
"Aamulla jatkui siitä mihin illalla jäi. Sataa tihutti. Aamulla näin ensimmäisen hyttysen. Tuvassa oli viileää mutta kuitenkin mukavampi hoitaa aamutoimet kuin ahtaassa teltassa.
Yöllä hieman vajaa klo 12 tuli veneillä rantaan pari Kutturalaista joista toinen poikkesi juttelemaan toviksi. Kysyi jotta sopiiko jos nauravat äänekkäästi tuossa pihanuotiolla kaloja paistaessa. Tokihan se sopi. Aamulla oli jäljellä vain pari pientä reppua kalavehkeitä ym. Nostin sateesta puuvajan seinälle räystään suojaan.
Sade lakkasi pian lähtöni jälkeen. Tuuli vielä kovasti ja kylmästi joten kuoriasu päällä oli hyvä mennä...."