Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Paskaoja Vuijemi

HAMMASKAIRA
PASKAOJA VUIJEMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

124

Edellinen

Seuraava

Kultakämppä

Sotajoen sivujoen Vuijeminhaaran ja sen sivupuron Paskaojan yhtymäkohdassa. Pahaojan kämpältä 1,7km etelään. Vuijemin itäpuolella ja Paskaojan pohjoispuolella.


Kämpän tulisijan perustuksia.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2008

3.8.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7594420

3494920

Huom:

LISÄKUVIA

Koordinaatit likiarvoja koska kohde ei esiinny kartoilla.
Paikalla vanhan kultakämpän jäänteet. Saunaa en tietenkään hoksannut etsiä kun siitä ei ollut mainintaa mukana olleissa muistiinpanoissa.
Kivijalka hahmotettavissa 3,5mx5,5m, Iso uuni 1,5mx1,5m. Maa epätasaista joten lautalattia. Laakson pohjalta 25m länteen (arvio). Paskaojalta 40m pohjoiseen (askelmitta risukossa ;-). Hirsiosia en nähnyt. jotain voisi kuitenkin kavamalla tulla esiin.

Päiväkirjamerkintöjä:

9.7.2008 "... Reppuun uudet eväät, vaikka arvelin etten kuitenkaan käytä. Sotajoen länsirannalla huonompi polku. Annabellanojaa vastapäätä iso kaivualue jonka yläpuolella huuhtojan pressumökki ja laavu. Siistin oloinen paikka ja taitavat jotain tehdäkin. Vuijeminhaaran rannalla vielä huonompi polku. Poukkoilin ja puuskutin rinteellä.
Paskaojan kohdalle olin merkinnyt kämppäkohteen ja löytyihän sieltä uunia muistuttava kivikeko. Hiukan kivijalkaakin muistuttava muodostelma. On tämäkin arvelua. Joka kämppäkohteessa pitäisi hiukan kaivaa ja rapsutella josko hiiltä, hirsiä tai muuta löytyis. Tehkööt tulevat polvet jos kiinnostaa. Toisaalta mukavaa kämppäbongausta tämä ja löytyneet kohteet on kuin se iltapalaksi saatu kiloinen taimen.
Jokivarsi oli taas lähestulkoon kulkukelvoton joten nousin Paskaojaa ylös kulkeakseni rinteen päällä. ..."