Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Pataniemenkärki 2

HAMMASKAIRA
PATANIEMENKÄRKI 2
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

170

Edellinen

Seuraava

Kultakämppä

Ivalojoelta n.170 Sotajokea ylävirtaan, länsirannalla noin 15m rannasta.


Neliön mallinen tasanne vaikkakaan ei aivan tasainen. Oikeassa reunassa tulisijan jäännökset.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2008

1.8.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7602380

3493390

Huom:  

LISÄKUVIA

Koordinaatit likiarvoja koska kohde ei näy kartoissa.
Rannan tuntumassa pikkuisella terassilla rakennuksen kokoinen paikka jonka nurkassa tulisijan kivikasa. Rakennuksen neliömuito vaikeasti hahmoitettavissa. Ei puuosia näkyvissä. Moberginojan kultalan opastetaulussa on kuva rakennuksesta joka sopii tähän paikkaan kuin nenä päähän. Itsellä kuva lähes samoilta jalansijoilta mutta siten ettei vastarannan kiviä voi verrata.
Opastaulun kuvan mukaan Sotajoen suupankki, yksihuoneinen hirsikämppä 3-4m kanttiinsa. Katto on jo pettänyt vuonna 1924 otetussa kuvassa. Piippu vielä pystyssä.

Päiväkirjamerkintöjä:

8.7.08
"... Nousin Sotajoen rinteen väliterassille. En päässyt pitkälti kun alhaalla näytti tasaiselta ja sopivalta tuvan paikalta. Hetki Jaagopinpainia itseni kanssa. Monesti on tällä reissulla ehtinyt tehdä "turhia" mutkia. Vaan enpä anna itselleni anteeksi ellen tuotakin terassia tarkista. Lasku jokirantaan ja mielestäni selvä tuvan paikka. Valokuvausta. En taaskaan muistanut videoida.
Komia tämä Sotajoen suukoski. Liljeqvistin tupakin näkyi toisella rannalla. Hypin rinteellä kuin alppikauris etsiessäni hyvää kuvauspaikkaa. Aina jotain edessä. ..."