Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Saarikorva

HAMMASKAIRA
SAARIKORVA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

144

Edellinen

Seuraava

Kultakämppä

Ivalojoen itärannalla Ruikanmutkasta n.700m alajuoksuun. Saarikorvan kohdalla olevasta Ivalojoen saaresta 140m etelään.


Leiripaikka. Laatoitettua pihaa nuotiopaikan ja pöydän edustalla. Kalliota vasten tasattua maata ja jotain rakentamiseen viittaavaa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Poistunut

2008

31,7,2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7600820

3483470

Huom:  

LISÄKUVIA

Rakennuksen merkintä MML:n karttapaikalla 2008. Ei havaintoa varhaisemmissa kartoissa.
MML:n karttapaikalla näkyy rakennuksen merkintä. Siinä kohdin oli kallioiden välisessä painanteessa leiripaikka. Pitempään on paikalla oltu. Jonkinmoinen asumus tai muu rakennelma on ollut kallioseinämää vasten.
Pikkuisen sivummalla oli myös rakennuksen pohjan paikka ja sinne johti laattakivistä tehty polku. Ei hirsirakenteiden jäänteitä. Uuden puoleinen leiri joka on purettu vasta muutama vuosi sitten.
Mukana kortistossa sen takia että karttapaikan karttaan on piirretty rakennus. Olen puolisokea jos siellä jäi näkemättä kokonaan maanpäällä oleva ehja kämppä. Toisaalta kallioiden väliin voi piiloutua matala kammi tai kömmänä niin ettei sitä hieman kauempaa havaitse.

Päiväkirjamerkintöjä:

6.7.08 Päiväkirja:
"...Saarikorvan kohdalla taas kaivettu maata. Mukavaa mäntykangasta. Tupajäänteitä taas katselin ja olisi pitänyt olla jotain kun uudella kartallakin merkintä. Löytyi vain leiripaikka ja joku rakennuspohja, korkeintaan parakki. Kivetty polku kumminkin....."

6.7.08 Muistiinpanot:
" ... Leveässä kalliohalkeamassa (10m) leirin merkkejä. Nuotio, kivipöytä ja tasattua "makuupaikkaa" jotain pysyvämpää, ei hirsiä. Vieressä rakennuspohja eli tasattu maata ja tod. näk. lauta koolinkikehikko."