Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Sotajoki vuokrakämppä

HAMMASKAIRA
SOTAJOKI VUOKRAKÄMPPÄ


LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

123

Edellinen

Seuraava

Vuokrakämppä

Sotajoen varressa, sen itärannan rinteen päällä Hoikanniemen itäpuolella. Moberginojansuusta 100m pohjoiseen.

Kämppä on jälleen vuokrakäytössä 1.6.2021 alkaen. gufihtar@kuttura.fi. www.kuttura.fi.


Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2008

17.05.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7594780

3495930

Huom:  

LISÄKUVIA  

Tupa on jälleen vuokrakäytössä 1.6.2021 alkaen, nyt yksityisen yrittäjän toimesta. Kafea Gufihtar (ent Kultakioski),  gufihtar@kuttura.fi. www.kuttura.fi.

Tupa poistui vuokrauskäytöstä 31.10.2019 alkaen ja muuttuu suljetuksi museokohteeksi. (www.luontoon.fi 2019).

Metsähallituksen hirsinen vuokrakämppä (25m2) rantapenkan päällä. Sauna rannassa Moberginojan suussa. luontoon.fi sivujen mukaan "Sotajoki, vuokratupa". Oli aiemmin Willi Pohjolan kämppä mutta nyt näemmä Metsähallitus hoitaa itse. Varaukset Palvelupiste Kiehisestä (16.2.2014)
Kämpän seinähirret on vanhat mutta muuten se on hyväkuntosen ja perusteellisesti kunnostetun näköinen. Hirsien perusteella siis vanha rakennus mutta onko sijainti ollut tämä vai onko kämppä siirretty tänne jostain?
Saunasta luontoon.fi ilmoittaa, että se on remontoitu 2005. Maakellari olisi vuodelta 2008.v. Miksi itse kämpästä ei ole ikää tai historiaa mainittu.
Kämppä on ollut KKK:n eli Kansakoulujen kerhokeskuksen kämppä ennen vuokrakämpäksi siirtymistä. Kämpän historia ei ilmeisemmin liity lainkaan kullankaivuuseen. Ilmeisesti KKK on
itse rakennuttanut paikalle kurssikeskuksen. Nykyinen rakennus on toki pieni "kurssikeskukseksi".
"Kämppä alun perin sisältä eri näköinen. Nyt erotettu keittiöpuoli, kaasulevy ja kerrospunkka. Toisella puolella 2x 2 kerrospunkkaa ja sitten tupa, jossa kamina." (IP 2014)

Voisiko kuitenkin olla niin, jotta 1972 topokartassa näkyvä kämppä (066) tarkoittaisi tätä rakennusta vaikka karttamerkintä onkin 200m pohjoisempana.

Päiväkirjamerkintöjä:

9.7.2008 "... Seuraavana oli rinteen päällä Villipohjolan vuokrakämppä (123). Paikalla oli kuitenkin väkeä joten kuvaamiset jäi pariin heittolaukaukseen. Laskeuduin saunarantaa kohden kunnes äkkäsin, että sielläkin saattaa olla porukkaa. Kuitenkin vasta aamupäivä joten rohkenin lähestyä kameran kanssa. Ylhäältä olin nähnyt ja ottanut kuvan Matinkiviniemen suuntaan ja päätin heti unohtaa sinne menemisen. Näkyi aika paljon kullankaivuutoimintaa.
Nousin Mobergin vuokrakämpän suuntaan johtavalle polulle. ..."