Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Suupankki itäinen

HAMMASKAIRA
SUUPANKKI ITÄINEN

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

119

Edellinen

Seuraava

?

Sotajoen itäpuolella rantapenkan päällä. Noin 250m Sotajoen suusta kaakkoon rinteen päällä kivikon eteläpuolella puiden seassa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2008

2.8.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7602450

3493690

Huom:

LISÄKUVIA

Koordinaatit likiarvoja koska kohde ei esiinny kartoilla. Paikantaminen ilman gepsiä saattaa aiheuttaa isonkin virheen kun ei ole selkeitä maastomuotoja.
Tulisijan (uuni/kiuas) kivikasa. Liljeqvistiltä kaivuualueen kautta itään johtavan polun eteläpuolella. Maassa ei näkynyt rakentamisen jälkiä, neliön mallista maa-alaa tai hirsiä. Pelkkä kivikeko.
Mielestäni selvästi lähempänä Sotajokea kuin oletin. Polku nimittäin kääntyy pian Liljeqvistille päin (luoteeseen). Voin olla väärässäkin, missä GPS ;-) Etäisyyksien arviointi osoittautui tällä matkalla yllättävän heikoksi. Ei kai sitä harjoittelematta.

Päiväkirjamerkintöjä:

11.7.08 "... Sotajoen suupankin tuttu rauniokin tuli vastaan. Tuntuu jotta hirsiä olisi viety lisää. Se selviää kotona kuvien vertailulla.
Etsin kolmea muuta kämpän jäännettä. Kaksi löytyi lähempää Sotajokea kuin olin olettanut. Toinen (119 tai 120) oli vain uuni/tulisija jonka ympärillä ei näkynyt muuta rakentamista. Toinen (121) oli sitten keskellä kivikenttää. Alimpia hirsiä nähyvissä. Joku idiootti uudempi kaivaja oli vain ajatellut, jotta tuvan kohdalta ei ennen ole maata tongittu. Siinä oli nyt iso kuoppa ja kivet peitti osan rakennuksen pohjasta. Joitakin seinähirsiä, salvottuja, oli sivummalla.
Laskeuduin Sotajoensuun nuotiopaikalle ..."