Pääsivu Lapin kämpät Inarijärvi Söiminsaaret

INARIJÄRVI
SÖIMINSAARET

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

060

Edellinen

Seuraava

Kammi

Iso-Söimin ja Pisterinniemen välillä olevan isohkon saaren itälaidalla olevan etelään aukeavan lahden perukan itärannalla. Pisterinniemen Autiotuvalta 2km itäkaakkoon.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

16.10.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7677850

3552490

Huom:

LISÄKUVIA

Paikalla on kaksi rakennelmaa. Ei näy kartoilla.
"Aivan lahden pohjukassa, oikealla rannalla, huomasin jotain rakennukseen viittaavaa. Nousin maihin ja kyllähän siellä pienessä notkelmassa olikin rakennuksen jäänteitä. Lähempänä rantaa olevan seinät olivat ohuita pystyriukuja, joiden päälle oli asetettu turvetta. Rakennus oli jo osittain sortunut, eikä sen sisälle voinut enää mennä. Ovisuun lähellä oli tynnyri, joka oli täynnä kiviä. Tuosta tynnyristä päättelin, että rakennus on ehkä ollut sauna.
Toinen rakennelma oli taaempana ja ylempänä rinteessä. Se oli muodoltaan aika erikoinen. Etuseinä oli pystysuora, mutta takaseinä nousi vinosti maasta ylös etuseinän päälle. Pituutta rakennelmalla oli noin kaksi metriä, mutta lattiatason syvyys oli vain 70-80 cm ja tilan korkeus etureunasta vajaa metri. Tämänkin rakennelman katteena on ollut turve, jota oli vielä hieman jäljellä riukujen päällä. Vaikka tämän rakennuksen kehikko oli aika vasiten tehty, niin mielestäni se on aivan liian pieni ja muutenkin hankalan muotoinen asumista ajatellen. Onhan siellä voinut tietenkin nukkua, mutta tuskinpa mikään pitempiaikainen asuminen on tullut kysymykseen. Olipa rakennuksien käyttötarve mikä tahansa, niin varsin suojaiseen (piilo)paikkaan ne on rakennettu."
(OS. 2008)

Päiväkirjamerkintöjä: