Pääsivu Lapin kämpät Inarijärvi Kahkusaari

INARIJÄRVI
KAHKUSAARI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

010

Edellinen

Seuraava

Autiotupa ja Kota

Inarijärven suurimman selän Kasariselän luoteislaidalla olevan Kahkusaaren etelälaidalla.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2003, 2010

14.03.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1984

7659100

3526570

Huom:

LISÄKUVIA

Hirsinen metsähallituksen tyyppitupa. Rannalla iso ja hyvä laituri joten paikka on veneilijöiden suosiossa. Hieman sivumalla myös lautarakenteinen taukokota.

Jo vuoden 1927 yleiskarttakirjassa on musta täplä ja teksti "Kr.tupa" Kahkusaaren tällä kohtaa. Nykyistä metsähallituksen tyyppitupaa varhaisemmasta rakentamisesta kielii myös tuvan takana oleva laaja reheväkasvuinen alue. Paikalla on autiomaja oppaiden mukaan ollut ainakin 1970-luvun alkuun asti  takalla varustettu talvikäyttöinen maja. Lapinkävijä lehti  8/84 kertoo: "Inarijärven Kehkusaareen nousee palaneen tilalle uusi autiotupa."

Nykyinen tupa on rakennettu vuonna 1984. Pöytä, hyvä kamiina ja kaasuliesi sekä 6 petipaikkaa. Laverit ei ole alkuperäisiä. Metsähallituksen sivujen mukaan tilaa olisi 8 hengen yöpymiseen, no sopu sijaa antaa.
Vieressä uudempi lautarakenteinen taukokota.

Päiväkirjamerkintöjä:

Ti 29.7.2003 "...Kahkusaaren autiotuvalle ei ollu enään pitkä matka. Kun tupa oli tyhjillään niin päätettiin jäädä yöksi tuvan tuntumaan teltoille. Laitoin itselleni tuvassa riisiä ja kalkkunaa kurnivan vatsan hiljentämiseksi. Uinnin, lettujen paiston, ym. jälkeen oli ilta jo pitkällä. Lähdettiin Mikan kanssa kuitenkin vielä viskomaan virveliä. Ei niinkään suurien saaliiden toivossa vaan kokeilemaan yömelontaa. Pikku Kahkusaaren ympärillä pyörittiin. Virvelin heittely on yllättävän helppoa kajakista käsin. Tuuli ja aallokko pitää kajakin poikittain mikä tietysti keikutti jonkun verran. Vaikka oli lämmin ja hyvin päällä niin yön "pimeys" ja aallokko teki olon hieman epämiellyttäväksi. Tuulensuojaisella puolella oli mukavampi istuskella ja ja nauttia yön tunnelmasta. Kalaa ei saatu, ei edes tärppiä..."