Pääsivu Lapin kämpät Inarijärvi Kärppäsaari

INARIJÄRVI
KÄRPPÄSAARI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

008

Edellinen

Seuraava

Autiotupa ja kota

Inarijärven keskivaiheilla olevan Varttasaaren eteläpuolitse menevän Suovannuoran itäpäässä, Kärppäsaaren koilliskärjessä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2003, 2010

16.4.2011

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7656160

3536970

Huom:

LISÄKUVIA

Vanha hirsikämppä johon on rakennettu pieni lautaeteinen. Kämppä näkyy kaikissa kartoissani 1930/63 taloudellisesta kartasta alkaen. Nykyään Metsähallituksen huoltama autiotupa.

Kesällä 2009 paikalle on noussut kolmen uuden rakennuksen kehikot jotka oli ulkoväriä vaille valmiit kesällä 2010. Ikkunallinen keittokatos, puuvaja ja wc. Taaempana ollut taukokota on purettu pois ja Autiotupaan oli tehty uusi sisustus.

Paikasta on tehty veneilytukikohta. Historiallisesti tätä kautta on kulkenut reitti Inarin kyliltä järven koillispäähän ja sitä kautta Norjaan ja Jäämeren rannalle. Rakennus on ollut paikalla ainakin jo 1900-luvun alussa.

Päiväkirjamerkintöjä:

28.7.03 Maanantai "...Kajakit tuppaa kääntymään vastatuuleen joten saimme meloa viimeiset kolmisen kilometriä lähes pelkästään oikealla kädellä. Kärppäsaaren tuvan laiturilla oli kaksi venettä. Poikkesimme kuitenkin rantaan. Paikalla pari kalastajaa ja yksi pariskunta. Kalastajat oli majoittuneet autiotupaan pysyvän näköisesti, tavarat oli siihen malliin levällään. Eipä huvittanut jäädä paikalle. Suovannuoran rannalta noin kilometri tuvalta löytyi sopiva ranta ja kiva paikka iltanuotiolle...."