Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Aittoaivinjärvi

KALDOAIVI
AITTOAIVINJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

021

Edellinen

Seuraava

Kammi

Kaldoaivin erämaan koillislaidalla Norjan rajan tuntumassa. Aittoaivilta n.1km länteen olevan Aittoaivinjärven pohjoispäässä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


31.10.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7744900

3563650

Huom:

LISÄKUVIA

Kammi on ollut jotenkuten pystyssä vielä 1994 mutta nykyään (2009) jo maantasalla. Kammin seinät on ollut pystypuista ja rakennelma vuorattu ulkopuolelta paksulla turvekerroksella. Viimevaiheissaan turve on on kadonnut osalta seiniä ja kammi on alkanut muistuttaa lautamökkiä. Paikka on vanha asuinkenttä. Kodanpaikat ja tulisijojen kohdat vielä hahmoitettavissa.
Topokartassa 1976 on Norjan rajan tuntumassa, lähempänä Aittoaivia, toinen kammi ja rajavartioston tupa.  Katso
020 Aittoaivi rajakammi ja 019B Aittoaivi Rajamiesten tupa
Vanhemmissa kartoissa tällä järvellä ei ole nimeä (260,1) mutta uudemmissa topokartoissa jo nimi Aittoaivinjärvi.
Metsähallituksen retkeilysivustoilla oli maininta Aittoaivin laavusta joka on merkityn "Inarinpolun" varrella ? Lieneekö kuitenkin kyse tulipaikasta.
Kaldoaivin erämaa-alueen hoito- ja käyttösuunnitelma vuodelta 2010. Sivu 104: 15.2 Investoinnit: ". . . kammin rakentaminen Aittoaiville. . ."
Paikka on Inarinpolun ja rajan läheisyyden takia runsaassa käytössä (suhtellisesti). Eikä sijainti suojaisassa notkelmassa alueen suurimpiin kuuluvan järven pohjoispäässä heikennä paikan houkuttelevuutta. Kalaa tuolla suunnalla varmaan on, ja on ollut, joten ei ihme että kammi on aikanaan tänne pystytetty ja vieläkin tulipaikkoja löytyy. Vanhoja kodanpohjiakin on havaittavissa kammin jäänteiden lähettyvillä.

Päiväkirjamerkintöjä: