Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Duottar-Gálddojávri

KALDOAIVI
DUOTTAR-GÁLDDOJÁVRI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

107

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Duottar-Gálddojávrin koillisrannalla Aksonjunnin pohjoispuolella.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2008

31.08.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7743090

3531100

Huom:

LISÄKUVIA

Löytyy topokartasta 2002 alkaen. Ei merkintöjä varhaisemmissa kartoissa. Paikalla harmaa hyväkuntoinen lautamökki. Yksi iso tupa ja eteinen. Lukitun porokämpän vieressä varastorakennus. Punaiset katot loistaa kauas. Paikalle tulee kartan mukaan polku. Se on kuitenkin hyvin heiveröinen. Pihamaakin on säästynyt suuremmilta tallaamisilta joten olettaisin käytön olevan pääasiassa talviaikaista.

Päiväkirjamerkintöjä:

10.8.2008 "...Kapusin ja kiertelin kunnes olin Porokämpällä Duottar-Gálddojávrin koillisrannalla. Lautamökki ja varastorakennus punaisine kattoineen näkyy pitkälle. Paikalle johtavat mönkijänurat on todella vaatimattomat joten eiköhän tänne lennetä tai pikemminkin tulla vain talvella kelkkaillen. Vessassa oli kaksi kuollutta sopulia. Ei nekään mitä tahansa kestä. Ne vain kertoo ettei kyseistä laitosta ole viime aikoina käytetty. (Sopulien reikiä ja pipanoita on tunturien rinteet ihan täynnä).
Söin sopan tuvan portailla auringon mukavasti lämmitellessä.
Jatkosuunnitelma oli hieman auki. Mutta kun sää näytti suosivan ja tunturilakia on kiva kuljeksia niin yöpaikaksi valikoitui Vuopme-Gálddojávrin pohjoispää. Siellä kun pitäisi olla yksi kammin jämä...."