Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Lavdnjekoahtevarri C

KALDOAIVI
LAVDNJEKOAHTEVARRI C

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

194C

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Silisjoen varrella sen lounaispuolella Tsokkisjärveltä laskevan joen suuta vastapäätä. Silisjoen poroerotuspaikan (013) kirnulta 800m itäkaakkoon Silisjokirannasta n.90m


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa


29.09.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7729300

3551620

Huom:

LISÄKUVIA

Kaksi rakennuksen merkintää topokartalla 1975 ja teksti "Kammi". Samat merkinnät vielä MML:n karttapaikalla 2014 iman "Kammi" tekstiä.  Paikalla on kohtet 194B ja 194C.
Tämä on kohde C. Onko paikalla tai läheisyydessä ollut kammia ? Tässä on kuitenkin kaksi kämppä. Vanhempi, pieni hirsikämppä johon on tehty lautaeteinen sekä vuoden 2009 jälkeen pystytetty isompi pyöröhirsinen kämppä.
Vanhemman kämpän hirret on salvettu lohenpyrstöllä. Hirsien välissä on modernimpaa lasivillaeristettä. Tasakerran päällä olevat päätykolmion hirret on pyöreitä. Lautakaton päällä palahuopa. Veikkaisimpa jotta tämänkin kämpän hirret on olleet ennen pystytettynä jossain toisaalla. Tänne tuotaessa sitten lisätty lautaeteinen ja uusittu katto. Pituutta rakennuksella on noin 6m leveyttä puolet siitä.
Uudempi on vielä vaalea pyöröhirsinen, pienellä kuístilla varustettu kämppä jonka koko on noin 6x7m. Tämä uudempi ei näy MML.n karttapaikalla 2014.
Vanhempi rakennus on saattanut olla tehty läheisen poroerotuspaikan tarpeisiin. Katso 013 Silisjoki poroerotus. Uudempi on pystytetty erotuspaikan lakkauttamisen jälkeen.
Kämpät on yksityisiä ja lukittu.
Lavdnjekoahtevárri kirjoitetaan 2014 kartassa Lavdnjegoahtevárri ja Suomennettuna Launikotavaara. Katso kohteet 194A ja 194B.

Päiväkirjamerkintöjä: