Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Näätämöjoki

KALDOAIVI
NÄÄTÄMÖJOKI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

220

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Näätämöjoen pohjoispuolella noin 1km Näätämö- ja Kallojoesta.


Tässäkö Näätämöjoen aikaisempi rajatupa?
Puuston puuttuminen tästä kuvasta hieman hämmentää. Voiko lisäkuvien mukainen puusto
kasvaa 50-vuoden aikana?

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta


26.12.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7738260

3575090

Huom:

LISÄKUVIA
 

1977 topokartassa on useita polkuja jotka alkavat samasta kohdasta pienen kumpareen eteläpuolelta. Samalla kohtaa on ilmakuvassa aukio. Tuolta kohdalta löytyy rakennuksen paikka.
"Kenttä, jonka keskellä noin 4*5 m kämpän pohja, jossa jokunen hirsi ja porstua havaittavissa. Lisäksi kentällä ainakin kolmen pienen rakennuksen pohjat." (Vänkä 2009)
Pihakenttä ja useammat rakennuspohjat viittaisi asuttuun paikkaan. Kohdetta ei näy tarkemmissa kartoissani mutta mainintoja vanhoissa opaskirjoissa. Vuoden 1970 autiotupakirjanen kertoo seuraavaa: "Norjan rajalla sijaitsevan Kallovaaran eteläpuolella ja noin 1km Näätämö- ja Kallojoesta talvikäyttöinen hirsimaja"  Tässä kirjassa pieni karttapiirros jonka mukaan Näätämöjoen pohjoispuolella ja Kallojoen länsipuolella. Vuoden 1975 vastaavassa oppaassa ei kämppää enään esitellä.
Vuoden 1965 autoilijan tiekartta sijoittaa autiotuvan merkinnän tälle kohdin. Tuon kartan tarkkuus on kuitenkin niin huono ettei sen perusteella voi rakennusta paikallistaa kuin noin kilometrin tarkkuudella. Kertoo se kuitenkin jotta täällä on ollut silloin rakennus.

Katso 255 Suopumaoja

Päiväkirjamerkintöjä: