Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Sealsejávri

KALDOAIVI
SEALSEJAVRI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

128

Edellinen

Seuraava

Kämppä ja 2 Kammia

Sealsejávrin länsirannalla noin 600m järven pohjoispäästä. Iijärven koillispäästä n.15km pohjois-luoteeseen.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa / ei tiedossa


03.11.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7728830

3535850

Huom: 

LISÄKUVIA

Hirsikämppä jossa lautalaajennus. lukittu. Kämpän hirret on vanhahtavia. Tilkkeenä näyttää kuitenkin käytetyn mineraalivillaa.
"Poliisien valvontatupa. Siirretty Petsikon poroerotuspaikalta 1970 luvulla tähän." (PM 2009).
Kämpän Laudasta tehty laajennusosa näyttäisi olevan heinikon päällä. Tästä voisi päätellä, että hirsikämppä on ollut paikalla ennen laajennusta jolloin kämpän eteen on muodostunut nurmikenttä. Kämpän kyljessä on puusuoja jonka päällä on pieni lippa.  Tuo lippa näyttää siltä kuin se olisi tehty muuta käyttöä varten. Esimerkiksi tämän hirsikämpän oven päällä olevaksi lipaksi. Mutta olisi sitten poistettu laajennuksen yhteydessä ja laitettu polttopuiden suojaksi (arvailua).
1975 topokartoissa ja Sevettijärvi-Nuorgam ulkoilukartoissa 1999 on merkittynä kaksi kammia. Kammien väli noin 150m.
Vuoden 2002 topokartassa jäljellä vain toinen, nähtävästi pohjoisempi samoin MML:n karttapaikalla 2008. Koordinaatit hirsikämppään. Samalla kun toinen kammi on poistunut niin myös teksti "Kammi" on poistunut ja merkintä siirtynyt hieman kauemmaksi rannasta (n.60m). Ilmeisesti lähempänä rantaa olleet kammit on postuneet ja tilalle tullut  tämä uudempi hirsikämppä. Kammien sijainti ei ole tiedossa. Miksi kämppä ei ole vanhemmilla kartoilla jos se on ollut paikalla jo -70 luvulla?
Kaldoaivin erämaa-alueen … hoito- ja käyttösuunnitelma. C 81 v.2010. Sivu 96 kartta: Rakennukset 2007 tilanteen mukaan täällä olisi "rakennus, jossa muu sopimus".

Päiväkirjamerkintöjä: