Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Silisjoen tupa

KALDOAIVI
SILISJOEN TUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

282

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Opukasjärvestä 4,4km länsiluoteeseen Silisjoen länsipuolella olevan lahden länsirannan penkan päällä. Noin 60m pohjoiseen pitkulaisesta lammesta joka on pienellä kannaksella irti joesta.


Vanha ja "uusi" tupa. PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa


09.10.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7727030

3551750

Huom:

LISÄKUVIA

Paikalla on vanhemman hirsikämpän raunio ja uudempi käyttökunnossa oleva hirsikämppä.
Uudempi kämppä on siirretty tälle paikalle vuonna 1971 Opukasjärveltä. Mistä kohtaa Opukasjärveä ?  (Rovioja 011 ?). Vaatimaton kämppä on noin 3x4m. Siinä on päädyssä katos oven päällä. Ovea vastapäätä ja ovesta oikella seinällä reilut ikkunat. Kamiina oven vasemmallapuolella ja keittiöpöytä oikealla. Peräikkunan edessä on pöytä ja sen molemmilla puolilla laverit. Eli hyvin tyypillinen pikkukämpän kalustus. Hirret on päivän puolelta auringon punaisiksi polttamia ja nurkat lyhyellä salvoksella. Rakennus on käyttökunnossa vaikka kosteusvaurioita on havaittavissa.
Muutama metri uuden kämpän kuistilta on vanhemman kämpän jäänteet. Kokoa tällä rauniolla on n.3m kanttiinsa. Hirsiä siinä on 3-4 kappaletta päällekkäin. Onko hirsiä ollutkaan juuri enempää? Katon mallista tai rakennuksen käyttötarkoituksesta ei kuvien perusteella voi tehdä päätelmiä.
Hirsistä löytyy kaiverrettuina vuosiluvut 1917 ja 1920
Tuon vanhemman hirsikehikon edessä on mahdollisesti vielä vanhemman rakennuksen paikka. Siitä kertoo vain maassa olevan turvepenkan muoto ja kasvillisuus.
Kämppä on erämaa-alueesta rajatulla tontilla ja lukittu.
Kohdetta en ole havainnut millään kartallani. Se näkyy kuitenkin hyvin MML.n karttapaikan ilmakuvassa 2004.

Päiväkirjamerkintöjä: