Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Stuorragoahtemaras

KALDOAIVI
STUORRAGOAHTEMARAS

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

298

Edellinen

Seuraava

Kammi

6,3km maantieltä, Mierasjärven kohdalta itään. 2,7km Jottijärveltä luoteeseen ja 1km Stuorragoahtejávrilta lounaaseen. n. 170m pienen jänkälammen eteläpäästä itään.Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


18.11.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7717410

3515190

Huom:

LISÄKUVIA

Pienen kammin jäänteet Stuorragoahtemaraksen itäreunalla jängän laidalla. Kokoa kammilla on ollut noin 2mx3m. Seinät on pystyyn laitetuista, halkaistuista puista. Runko on vielä pääosin pystyssä (2016). Vain katto osittain romahtanut. Kammissa on ollut loiva harjakatto jossa tuohilevyjen päällä vieläkin turvetta. Seinäturpeet on painuneet niin, että runkopuita näkyy vajaat 0,5m. Keskellä kattoa on lautareunainen aukko n.40cmm kanttiinsa. Jonkinlaista tulisijaa varten. Olettaisin kamiinan olleen kammin keskellä ja makuulaveri molemmissä päissä (tulisijan jäänteitä ei kuvista näe). Tähän viittaisi pitkän sivun keskellä oleva lautarakenteinen ovi. Ovea vastapäätä oleva pitkä sivu on menettänyt seinäpuunsa. Rakentamisessa on käytetty hiukan lautatavaraa ja runsaammin nauloja. Seinää on jossain vaiheessa paikkailtu pellillä.
Nämä arviot kuvien perusteellä.
Kammi ei esiinny millään kartallani eikä tässä kohdin olevasta kammista näy mainintaa muuallakaan. Kammista 200m itään on jänkätontti. Eli tämä saattaisi olla niittokammi.
Katso Stuorragoahtejávri 173 ja
Stuorragoahtejeaggi 280

Päiväkirjamerkintöjä: