Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Veahcajárcuodja A

KALDOAIVI
VEAHCAJÁRCUODJA A

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

113

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Vetsijärven itäreunalla olevan etelään työntyvän kapean ja pitkän Veahcajárcuodja lahden länsirannalla, muutama sata metriä lahden päästä.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2008

27.04.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7733990

3519960

Huom:

LISÄKUVIA

Hyväkuntoisen ja uudehkon näköinen isohko lautakämppä. Tuvan ympärillä kaikenlaista tarpeistoa ja iso joukko veneitä. Joku kalastuspainotteinen "kimppakämppä". Lukittu. Sen verran tasaista heinikkoa tuvan ympärillä että epäilen paikalla olleen rakennuksia jo ennen nykyistä. Taloudellisella kartalla joka on päivätty vuodelle 1968 on jo tieura tänne ja tien päässä kämppä. Kämppä merkitty myös 1977 topokartalle. Nykyinen rakennus ei ole 40 vuotta vanha! Eli tuo Taloudellisen kartan merkintä tarkoittaa jotain tällä paikalla aikaisemmin ollutta kämppää.
Lötyy MML:n karttapaikalta (2008).

Päiväkirjamerkintöjä:

7.8.2008
"Aavemaista tämä koivikko, mallia "Petsamon Nikkeli". Puut mustia runkoja ja varvikko ruskeaa kuivaa risua. Jäkälä ja kirkkaan vihreä heinä vuorottelee. Helppo kulkea.
Pari kämppäkohdetta matkalla, ne piti kiertää katsomassa. Ensin oli pieni parakkimainen kämppä. Seuraava olikin vain jätekatos!! Täysi jäteastia ja haisevia mustia jätesäkkejä verkkokopissa.
Rannassa sentään kunnon lautakämppä. Kookas, kaikenlaista tarpeistoa ympärillä ja useita veneitä. Oli sen kämpän vieressä tasaista nurmea sen verta jotta voisi olettaa ennenkin tällä kohtaa kämpän olleen.
Vielä oli lahden pohjukkaan laskevan puron varressa kammi etsittäväksi."