Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Veahcajárcuodja B

KALDOAIVI
VEAHCAJÁRCUODJA B

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

114

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Vetsijärven itäreunalla olevan etelään työntyvän kapean ja pitkän Veahcajárcuodja lahden päädyn länsipuolella n.500m rannasta. Vetsijärvelle johtavan polkutien varrella.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2008

27.04.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7733820

3519520

Huom:   

LISÄKUVA

Kaksi rakennusta löytyy vuoden 2002 topokartalta ja MML:n karttapaikalta 2008.  Ei merkintöjä vanhemmissa kartoissa.
Eteläisempi on pieni parakkimainen siisti lautakämppä. Lukittu yksityinen (marjastus ja kalastus). Pohjoisempi n.160m päässä oleva on vain verkkoseinäinen jätekatos. Jätekatos Tunturialueen jätehuolto-projektin aikaan saannos. Parakkikämpältä noin 50m pohjoiseen, rantaan menevän tien vieressä on rakennuksen perustukset.

Päiväkirjamerkintöjä:

7.8.2008
"Aavemaista tämä koivikko, mallia "Petsamon Nikkeli". Puut mustia runkoja ja varvikko ruskeaa kuivaa risua. Jäkälä ja kirkkaan vihreä heinä vuorottelee. Helppo kulkea.
Pari kämppäkohdetta matkalla, ne piti kiertää katsomassa. Ensin oli pieni parakkimainen kämppä. Seuraava olikin vain jätekatos!! Täysi jäteastia ja haisevia mustia jätesäkkejä verkkokopissa.
Rannassa sentään kunnon lautakämppä. Kookas, kaikenlaista tarpeistoa ympärillä ja useita veneitä. Oli sen kämpän vieressä tasaista nurmea sen verta jotta voisi olettaa ennenkin tällä kohtaa kämpän olleen.
Vielä oli lahden pohjukkaan laskevan puron varressa kammi etsittäväksi."