Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Veahcajárcuodja kammi

KALDOAIVI
VEAHCAJÁRCUODJA KAMMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

115

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Vetsijärven itäreunalla olevan etelään työntyvän kapean ja pitkän Veahcajárcuodja lahden päätyyn laskevan puron länsirannalla n.500m lahden päädystä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2008

15.12.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7733230

3519880

Huom:

LISÄKUVIA

Kammin merkintä lötyy 1977 topokartasta ja lisäksi Sevettijärvi-Nuorgam kartasta v.1999. Ei löydy enään v.2002 topokartasta eikä uudemmista.
Kammin jäänteet löytyy kuitenkin maastosta. Puron tuntumassa olevien mättäiden keskellä on yksi heinää kasvava kumpare. Sen keskeltä pilkotttaa muutama kammin laho seinäpuu. Viereiseen puuhun nojasi lapio. Kammi ei ole ihan karttojen osoittamassa joen mutkassa vaan siitä noin 100m etelämpänä. Kovin kosteaan paikkaan on kammi laitettu. Mikä lie syynä, vai onko vain talvikäyttöön tai tarkoituksella piiloon laitettu? Koordinaatit likiarvoja.

Päiväkirjamerkintöjä:

7.8.2008
"Vielä oli lahden pohjukkaan laskevan puron varressa kammi etsittäväksi. Taas on itikat paikalla. Hyvin paikallista tämä itikoiden esiintyminen ja sitten kun niitä on niin niitä on. Kammikin löytyi, mutta pienen hakemisen jälkeen. Puronvarsi ei ihan niitä tyypillisimpiä kamin paikkoja ole. Aika kostean oloinen paikka. Kaunis heinikkoinen koivikko. Kammi oli noin 100m etelämpänä ja niin hyvin heinien peitossa, että ohi olisi helposti mennyt. Se vain on tuo pihaheinikkö mikä paljastaa. Oli siinä vieressä puuta vasten lapionjämä vakuudeksi. Kammi ollut hyvin pieni.

Soppatauko piti ottaakkin sitten ylemmäs tuuliselle mäelle jotta saisi huidottua jotain suuhunkin. Kylmä vain. Pahus."