Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Hevosenhukkumalampi

KALDOAIVI
HEVOSENHUKKUMALAMPI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

301

Edellinen

Seuraava

Kammi

7km Pulmankijärveltä kaakkoon ja 4km Čuomasvárrilta länsiluoteeseen. Luossajärvien länsipuolella olevan pienen Hevosenhukkumalammen länsirannalla (Oletus).

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei merkkiä rakennuksesta


22.10.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

n.1950-luku

7756940

3544200

Huom: 

LISÄKUVIA

Pieni kammi joka oli jo 1960 luvulla parhaat päivänsä nähnyt.
Niilo Aikion kertomaa: ”Reino Puustisen on rakentanut kammin ahman vaanimista varten. Tsuomasvaaran rajavartioston kämppää rakennettaessa sinne kuljetettiin hirsiä.  Lammen ympäristö on heitteikköä ja hevonen vajosi sinne. Ajomies oli yksin eikä onnistunut saamaan hevosta ylös. Niinpä hän iski hevosta kirveellä päähän.” (EW 10/2019)
Siinä kammin ja lammen historiaa. VW.n valokuvassa on hevosen pääkallo kammin oven päällä. Kun oli tiedossa valokuvan ottaminen Pulmankijärven ja Tsuomasvarrin väliltä, lähempänä varria, niin heräsi epäilys jotta hevosen kallo ja lammen nimi voisivat liittyä toisiinsa. Valokuvia vertaamalla lammen maastoon kartalla voi nähdä selviä yhtäläisyyksiä. Kammin sijainti Hevosenhukkumalammen länsirannalla on siis vain edellä olevien seikkojen pohjalta tehtyä päättelyä. Millään kartalla, eikä missään muussakaan dokumentissa ole kammia mainittu. Paikan päälle pitäisi mennä kammin paikkaa etsimään.

Päiväkirjamerkintöjä: