Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Kalttopää

KÄSIVARSI
KALTTOPÄÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

060A

Edellinen

Seuraava

?

Vuontisjärven kaakkoispäähän laskevan joen pohjoispuolella noin 150m järven rannasta, harjun päällä.

Kävin katsastamassa 2018 noita tienoita. Joen vierellä olevan harjun päällä näkyy 060B rakennuspaikka. Samalla kohdin on toki voinut ollut jo aiemmin rakennus. Siitä alemman Vuontisjärven suuntaan on harjun koillispuolella tasamaata. Hyvinkin laajan pihakentän verran. Tuolta tasanteelta löytyi yksi nuotiokehä, ei muuta ihmisen jättämiä jälkiä. Tuon aukion vierellä kulkevan puron toisella puolella olevaa maata katsoin rantaan asti. Ei selviä rakennuksen tai muun asumisen merkkejä. Eipä siis  selvinnyt 2018 käyntini aikana rakennuspaikka.
- Pitäisi paremmin tuntea ko. asukkaan elinkeino, talviset lumiolosuhteet ja muuta jotta voisi päätellä missä Kalttopään talo olisi voinut olla. Nyt arvaus kohdistuu tuohon samaan paikkaan kuin 060B Kutukoski pohjoinen. (MH 2018)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Tupaa ei löydy 2018

11.11.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7640970

3297690

Huom:

LISÄKUVIA

Vuoden 1942 taloudellisessa kartassa ja 1950 yleiskarttakirjassa on rakennuksen merkintä ja teksti ”Kalttopää”. Kalttopää on paikallinen sukunimi. Tämän kartoissa olevan rakennuksen historia ei ole tiedossa eikä tarkka sijainti. Onko paikalla ollut rakennus vai pelkkä kotapaikka? Karttojen merkintä on tuon ajan karttojen tapaan summittainen. Samoilla kohdin on ollut metsähallituksen hirsinen autiotupa. Katso 060B Kutukoski pohjoinen. Katso myös 047 Kalttopää

Päiväkirjamerkintöjä: