Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Puvrrasjohka

KÄSIVARSI
PUVRRASJOHKA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

038

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Suppijoen läntisen haaran itäpuolella. Noin 800m etelään kohdasta jossa joki haarautuu kahteen osaan. 10,4km Peeravaaralta itään ja Virdninibbalta etelälounaaseen 5,9km.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2005

10.03.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1969

7656940

3275230

Huom:

LISÄKUVA

Ennen joen nimi oli Buvvrasjohka mutta nyt sen niminen liru on pari kilometriä länteen.
MML:n karttapaikalla tuvan nimi on vielä Puuvrasjoki (2012) .
Metsähallituksen huoltama hirsinen autiotupa. Aikaisemmin toinen puoli on ollut varaustupana. "Lapinkävijät" lehden 8/84 mukaan kämppä olisi muutettu maksullisesta varaustuvasta autiotuvaksi. Nykyään siis molemmat puolet avoimia. Tilaa yhteensä 16-20 hengelle.
Kämppä on hiukan risukkoisessa paikassa ja ilman tuvalle johtavia tukevia mönkijänuria saataisi ohikin kulkea.
Kilpisjärven retkeilykeskuksen seinällä oli kartta johon autiotupa oli merkitty noin 2km ylemmäs jokivarteen. Noilla main tulin 2005 koillisen suunnalta joelle. Silloin en mitään merkkejä tuvasta havainnut, en tosin etsinytkään.
Metsähallituksen julkaisun "Käsivarren erämaa-alueenluonto ja käyttö" sivu137 kartan mukaan rak. 1969 korj. 1991  ja vuodepaikkoja 20. 

Päiväkirjamerkintöjä:

5.8.2005 perjantai 9. vaelluspäivä. ".. Buvrrásjohkalle tulin helposti. Täällä maasto on paljon loivempi kuin kartalta luulisi. Siksi hiukan epäilee sijaintiaan. Autiotupakin löytyi n.14:00. Viimeinen kilometri on aina muita pidempi. Sama juttu taas. Tupaakan en nähnyt kuin vasta 100m aikaisemmin. Jokivarressa tulee polku vastaan muutama kilometri ennen tupaa ja sitä kannattaa seurata sillä seutu on aika pusikkoista.
10min myöhempää tuli samoilta suunnilta pariskunta. Asettuivat tuolle toiselle puolen. Tässä sitä nyt istuskelen ja katselen ikkunasta komeaa sateista maisemaa.
Tupa on iso ja kaksiosainen. Aiemmin on toinen puoli ollut varaustupana mutta nyttemmin sekin on auki. Molemmin puolin on uudet laverit 8 hengelle. Tämä minun puoli on hieman isompi ja valoisampi. Piipun juuresta vuotaa vettä joka tippuu liedelle ja pärskähtää sen kuumalla pinnalla.
Ilta meni istuskellessaa. Välillä sade taukosikin. Uni ei tullut joten istuin ikkunan ääressä myös osan alkuyöstä. Näin ketun loikkivan jokivarressa."