Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Hammasjoki

KOILLISKAIRA
HAMMASJOKI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

068

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Hammaskodan vieressä Lutto-Luiro tukkitien tuntumassa.Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2000

04.10.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7563640

3553280

Huom:

LISÄKUVIA

Lutto-Luiro savottatien työmaahan liittyvä raunio.
Ei merkintöjä kartoissa. Järeistä puista vain muutama hirsi ristissä. Ei ole koskaan ollut valmis rakennus. Puutavara on ilmeisesti ollut tarkoitettu kämppää ja tallia varten mutta sellaisten tekemistä ei ollut ehditty aloittaa. Kirjassa: "Tukkeja tunturin takaa" mainitaan sivun 133 kuvatekstissä: "Hammaskodan lähelle oli suunniteltu kaksi rakennusta. Hirsiksi tarkoitetut puut oli ajettu neliön muotoon suunniteltujen seinien kohdalle. Maahan jääneet, lahovat järeät hongat ovat osittamassa rakennusten paikkoja."
Koordinaatit on likiarvoja koska kohdetta ei löydy MML:n karttapaikalta. Katselin itse jäänteitä vuonna 2000 paikalla käydessäni. Kuvaa ei tullut silloin otettua.
Katso 208 Hammaskurun tukkikämppä

Päiväkirjamerkintöjä:

5.8.2000 " . . . Hammasjoen vartta kävelin hieman ylävirtaan kunnes löysin mainion paikan pikkuiselle nuotiolle. Kaunis isoja puita kasvava kangas ulottuu tällä kohdin joen rantaan. Tuli jokipenkereelle ja kalat kepinpäähän. Hyttyset oli ihmeekseni kadonneet kokonaan joten saatoin ottaa paidan päältä ja lakin päästä. Mikä ihanuus olihan nyt jo yhdeksäs vaelluspäivä. Vanha metsätie tuli vastaan kankaalla ja seurasin sitä Hammaskodalle. Parin hengen kammi/kota on nätillä paikalla ja hyvässä kunnossa. Istuskelin hetken ja katselin ympärille. Tien viereen oli vissiin ollut tarkoitus pystyttää pari kelorakennusta joskus tietöiden jälkeen 1930-luvulla. Seinähirret on sillä lailla neliössä lahoamassa. Seurailin pikamarssia tietä Hammaskurun autiotuvalle. Tutkailin tyhjän tuvan tienoita ja lueskelin vieraskirjaa..."