Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Irtonaisauhti

KOILLISKAIRA
IRTONAISAUHTI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

163

Edellinen

Seuraava

Kämppä / Kammi

Irtonais-Auhdin ja Kuopskuusikon välisen jängän etelälaidalla. Poroaidalta noin 350m

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa


25.01.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7555310

3557350

Huom:

LISÄKUVIA

2019 tietojen mukaan "Auhtiselän kammi on päässyt maatumaan. Siinä ei voi oikein yötänsä viettää." Toisaalta mainittu jotta samana vuonna antanut suojaa ja tarvittaessa voi yöpyäkkin.
Ilmeisen huonossa kunnossa kuitenkin.

Harmittavan läheltä tuli käveltyä ohi tietämättä v. 2000. Matala, pieni hirsikämppä, tai pitäisikö sanoa parilaavu. Sellainen mielikuva on jäänyt joistakin kuvista tai kertomuksista, jotta aiemmin koko katon harja olisi ollut auki. Siis kaksi laavua vastakkain. Nyt harja on kiinni. Katossa ei ole eristeitä joten talvella tarkeneminen on tulen varassa.
Sisällä on maantasossa laverit molemmilla sivuilla. Keskellä on maapohja ja siinä tulisija. Savuongelmaa on koitettu korjata suurella peltikuvulla. Kämppään oli laitettu kamiina tulisijan kuvun alle 2011. Järkevää puun säästöä ja sisään tuleva savun vähentämistä.
Kamina on poissa ja peltitynnyrin puolikas tilalla (2017). Kunnollisen tulisijan puute aiheuttaa sotkuisuutta sisällä.
Kämppä ei ole näkynyt paperikartoillani ennen kuin se tuli näkyviin MML:n karttapaikalla 2008. Kämppä/Kammi ei ole metsähallituksen eikä siellä ole puuhuoltoa. Käyttäydytäänpä asiallisesti jos kyläillään. Paikalliset käyttävät tiettävästi nimeä "Iso-ojan kammi". Myös "Auhtieselän kammi" nimeä on käytetty. 

Päiväkirjamerkintöjä: