Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Lankojärvi eteläinen

KOILLISKAIRA
LANKOJÄRVI ETELÄINEN

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

237

Edellinen

Seuraava

?

Lankojärven eteläpäässa. Järveen laskevan Suomujoen länsipuolella olevalla niemellä. Meanteisin kämppäniemestä 120m kaakkoon.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei merkkiä rakennuksesta

2016

02.09.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7580450

3533850

Huom:     

LISÄKUVIA 

Rakennuksen merkintä 1965 topokartassa.
Meantesin tukikohta on viereisellä niemellä. Sieltä on kuvia ja tietoa. Tästä karttamerkinnästä ei ole tietoa löytynyt saati kuvaa. Kävin paikalla elokuussa 2016 löytämättä varmaa merkkiä entisestä rakennuksesta tai rakennelmasta. Kartan mukainen paikka on mäntyä kasvava niemi joka on ollut aiemmin saari, mutta nykyään kulkuyhteydessä mantereeseen. Kartan merkinnän paikalla on reheviä mättäitä ja osin kuivempia varpujen peittämiä kumpareita. Hirsirakennukselle tyypillistä tasaista paikkaa ja pihakenttää ei ole. Jos paikalla on ollut kiinteä rakennelma niin se on voinut olla turvekammi. Sen verran matala on niemen kärkikin ettei maahan kaivettua kömmänää saa tehtyä ilma että järvestä tihkuisi vesi kuoppaan.
Sammaleita potkimalla saattaisi paikalta jotain löytyä. Koordinaatit 1965 topokartan merkinnän kohdalle.
Niemelle johtavalla harjanteella, noin 100m karttamerkinnästä kaakkoon on pieni aukio jossa olisi voinut olla hetkellisesti jokin rakennus. Tulipaikkaa tai muutakaan kiinteää rakennelmaa ei siinäkää näy, hyvä leiripaikka kuitenkin. 7580380 3533910 (Katso lisäkuva 2)

Päiväkirjamerkintöjä: