Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Pälkkimäojan latva

KOILLISKAIRA
PÄLKKIMÄOJAN LATVA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

267

Edellinen

Seuraava

?

Pälkkimäojan pohjoisrannalla 2-2,4km Pälkkimäojan laavulta ylävirtaan.Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2005

11.10.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7574100

3546600

Huom:

LISÄKUVIA

Vuoden 2005 vaelluksella laskeuduin Lumipään huipulta Pälkkimäojan latvoille ja jatkoin jokivartta Pälkkimäojan laavulle. Matkan varrella näin paikan josta kirjoitin matkapäiväkirjaan:
"Lumipään huipulta lähdin laskeutumaan Pälkkimäojan latvalle, jossa sitten pidinkin pienen lammen rannalla kahvitauon. Jokivarressa Riitelmäpäiden kohdalla oli paikka jossa olin näkevinäni rakennuksen paikan. Ei mikään selvä tapaus mutta jotain poikkeavaa tuolla paikalla oli ollut. Hiukan neliötä muistuttava alue ja muutama kivikasa. Otin pari kuvaa ihan varmuuden vuoksi."
Matkakeromuksen ja digikuvien kellonajoista voi päätellä paikan olleen Skoaltoaivin eteläpuolella. Muistiinpanoissa mainitsen myös joen pohjoispuolen. Tarkempaa paikka en pistänyt muistiin.
Koordinaatit ovat siis vain seudulle.

Päiväkirjamerkintöjä:

30.9.2005
". . .Tunturiharjanteelle saavuttuani sää oli selkeytynyt niin ettei enään tihuttanut ja näkyvyys oli hyvä. Kun lumipää oli ihan vieressä ja maasto vaivatonta tunturinummea niin päätin tehdä pienen poikkeaman huipulle. Komeaa maisemaa.

Lumipään huipulta lähdin laskeutumaan Pälkkimäojan latvalle. jossa sitten pidinkin pienen lammen rannalla kahvitauon. Jokivarressa Riitelmäpäiden kohdalla oli paikka jossa olin näkevinäni rakennuksen paikan. Ei mikään selvä tapaus mutta jotain poikkeavaa tuolla paikalla oli ollut. Hiukan neliötä muistuttava alue ja muutama kivikasa. Otin pari kuvaa ihan varmuuden vuoksi.

Loppumatka Pälkkimäojan laavulle oli yllättävän pitkä. Taapersin sen kuitenkin kohtuullisella nopeudella polun ollessa hyvä. Alkoi jo hämärtää. . ."