Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Suomun latvan laavu

KOILLISKAIRA
SUOMUN LATVAN LAAVU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

018

Edellinen

Seuraava

Laavu

Niilanpään kaakkoispää alarinteellä. Suomujoen latvahaarasta n.500m pohjoisluoteeseen. Rautulammen tuvalta 3.8km lounaaseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

(1992), 2009

12.09.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1990-luku

7578410

3524290

Huom:

LISÄKUVIA

Paikalle on kartoillani vuodesta 1988 alkaen merkitty katosta, tulipaikkaa tai laavua.
Nykyinen hirsilaavu lienee 1990-luvulta. Se on tukevista hirsistä ja edessä on betonirenkaassa tulipaikka ja penkkejä. Hyvä puuvaja/wc rakennus hieman taaempana. Paikalla oli aikaisemminkin laavu mutta se oli  pienempi ja hentorakenteisempi. Tuo vanha laavu oli muistikuvani mukaan pystyssä vielä 1992 mutta poistunut uuden laavun tullessa. 

Päiväkirjamerkintöjä:

18.8.1992
"Porojen perässä kävellä jolkotettiin poroerotukselle. Paikalla suoritettu suuri poroerotus luultavasti alkuvuonna. Tunturin rinteellä näkyi poroaidan kohdalla selvä väriero maanpinnassa. Aidan sisäpuoli on tallaantunut ruskeaksi kun taas ulkopuolella on vihreys säilynyt. Kodasta kuului saksan kieltä joten ei kurkistettu sisälle. Hetken paussin jälkeen Niilanpään rinnettä kohti Suomun ruoktua. Välillä kuitenkin lihariisipataa ja teetä. Taukopaikka Suomujoen latvan laavulla on sottaisessa kunnossa. Sitten se huomattiin. Voi ja sulatejuusto olivat jääneet Porin suunnalle. Edessä häämötti 12 päivää kuivaa näkkileipää."