Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Tammikämppä

KOILLISKAIRA
TAMMIKÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

064

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä / Autiotupa

Luirojoen itäpuolella noin 1km Kopsuslammesta laskevan piron suusta alavirtaan.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Poissa käytöstä


12.06.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1939

7555700

3542060

Huom:     


Vanhan kämpän viereen nousee 2015 toinen kämppä (Arvojärveltä siirretty vanha hirsikämppä). Yksi Arvojärvi on 15km Tanhuasta pohjoiseen Lokan eteläpuolella, lieneekö tuolta.  Vanha jää yhä pystyyn mutta toimii tulevaisuudessa liiterinä.

'Tammikämppä on alunperin rakennettu savottakämpäksi ja se liittyi suureen hakkuusuunnitelmaan, johon sisältyivät laajat Sariselän itäpuolen erämaat. Sotavuodet kuitenkin hautasivat suunnitelman. Tammikämpän toinen pääty on rakennettu ilmeisesti ladoksi, koska se on harvakseltaan salvottu eikä sinne ole laitettu lämmitystä. (Inarilanen lehti 20.02.08)

"Kävimme kämpällä 07/10. Sateisena päivänä kämpän sisälle tippui vettä ja homeisena se ei houkutellut yöpymään, joten majoituimme telttaan pihalle. Kämppä oli niin kostea, että edes useamman tunnin kestänyt kamiinan lämmitys ei saanut sitä kuivaksi. Yritimme kuivatella siellä kenkiä, mutta sekään ei onnistunut.
Jälkeenpäin huomasimme, että Metsähallitus olikin laittanut kämpän käyttökieltoon, eikä syyttä.
Ehkä lähes hätätilanteeseen verrattavissa olosuhteissa siellä saattaisi kokeilla yöpymistä."
(JL 2011)

Inarilanen lehden 20.2.2008 mukaan huonoon kuntoon rapistunut Tammikämppä puretaan ja pystytetään uudelleen Nellimin uittorännin viereen. Liian huonon kunnon takia tästä hankkeesta on sittemmin luovuttu.

http://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto/ajankohtaista. "Tammikämpän viereen nousee kesäkuussa talkoolaisten voimin Arvojärveltä siirretty kämppä. Käyttökiellossa oleva Tammikämppä jää sijoilleen ja toimii tulevaisuudessa liiteri-varastona. (15.5.2015)"

Päiväkirjamerkintöjä: