Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Kulasjoki porokämppä

KOILLISKAIRA
KULASJOKI POROKÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

011

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Kulasjoen pohjoisrannalla Ahvenvaaran eteläpuolella. Noin 4,5km Kivipään tuvalta itä-kaakkoon. Noin 1km Lassinojan suusta alavirtaan.

Kämppä on poromiesten ja lukittu (PRIVATE)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2005

11.10.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7588980

3533030

Huom:

LISÄKUVIA

Pystylaudalla vuorattu parakkimainen ja harjakattoinen kämppä. Tumman ruskeat seinät ja valkoiset ikkunapuitteet. Sisäpuoli kämpästä levytetty.
Kämppä sijaitsee avoimella rannalla ja näkyy kauas. Ei tämä mikään loistohotelli ollut mutta käyttökelpoinen. Muutama klapi tuvan nurkassa ja kamina keskellä kämppää. Kolme petipaikkaa ja pöytä. Siis hyvä sääsuoja vielä 2005 jolloin paikalla kävin.
Nykyään kämppää on kunnostettu sisältä ja se on lukittu porokämppä.
Rakennus on ollut paikallaan ja käytössä ainakin 1981 ja näkyy Paikkatietikkunan kartassa 2016. Esiintyy Sompio-Kiilopää kartoissa vuosilta 1993 ja 2002 väärässä paikassa, elin noin 300m koilliseen.

Päiväkirjamerkintöjä:

Tiistai 27.9.2005 ". . . Aikaa oli eli päivä ei vielä hämärtänyt joten jatkoin toista metsätietä, kohti kartalle merkittyä rakennusta. Jostain olen kuullut että tuo parakki olisi vielä avoin ja jotensakin pystyssä.
Parakki löytyi hieman ennen kartan merkintää eli siitä kartan nuotiopaikan kohdalta. Asuttavahan se on, kaminakin sekä jokunen halko nurkassa. 3 patjallista sänkyä sekä pöytä penkkeineen. Jos ei esteettistä silmää häiritse niin kelpaa kyllä sääsuojaksi ja tarvittaessa yöpaikaksi. Yllättävän siisti. Ei rojua ja roskaa nurkissa. Kuittasin itseni vieraskirjaan.
Poikkesin vielä vilkaisemassa paikkaa johon kartassa on tämä rakennus merkitty, varmistaakseni asian. Siellä ei ollut kuin mättäitä.
Jokivarressa on hyviä leiripaikkoja mutta Puilakkakurun järvi houkutteli. Kulasjoenkin näytti pääsevän yli tästä parakista 50m ylävirtaan ihan saappaat jalassa.
Otin rannalta ylityssauvan ja hilpaisin joen toiselle puolen. . . "