Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Lankojärvi

KOILLISKAIRA
LANKOJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

039

Edellinen

Seuraava

Autiotupa / Varaustupa

Suomujoessa olevan Lankojärven länsirannalla. Vastapäätä järveen Laskevan Suomujoen suuta.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1977,1992,1993, 2016

31.08.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1967

7580700

3533750

Huom:

LISÄKUVIA

Metsähallituksen tyyppitupa. Toinen puoli autiotupana toinen varauspuolena. Kaksi yötä 1977 reissulla leirissä tuvan edustalla.
1992 oltiin jo levitetty makuualustat tuvan laverille mutta lähdettiin karkuun kun vastarannalla tupaa kohti taapersi parin kymmenen ihmisen lauma. Vahinko vain koska jälkeen kuultiin että porukkaa veti Luppo Matti jolta olis voinut tihkua arvokasta tietoa alueesta.
1993 Pidin taukoa ja muistelin menneitä matkalla Suomua alavirtaan Kotakönkäältä Porttikoskelle.
2016 lyhyt ruokatauko tuvan edustalla.
2007 remontissa laverit vaihdettiin "kerrossängyiksi" joten petipaikkoja oli vain 8+8. Laverit kuitenkin palautettiin runsaan palautten takia 2011, eli tilaa olisi 10+10 hengelle. (Autiotuvat kirja Ahola, Laaksonen). Tuvan varustukseen kuuluu lavereiden lisäksi pirttipöytä penkkeineen, kamiina ja kaasuliesi. Tupa oli ympäristöineen siisti ja hyvässä kunnossa elokuussa 2016.
Tuvan takana iso puuvaja ja wc. Pihalla useampi tulipaikka.

Päiväkirjamerkintöjä:

26.8.1992 ". . . Rannan porotokka (8kpl) kipitti naksuvin nilkoin meitä pakoon. Viimeinen rutistus Lankojärvelle mentiin reipasta tahtia. Meidän onneksi tupa oli lämmin joten viluiset ruumiimme saivat lohdutusta. Tuvassa oli videoita kantava mieskaksikko joka pian poistuikin Porttikoskelle saunomaan.
Lisäksi tuvalla oli nuoripari joiden viikon reissun rinkanpainoiksi osoittautui 28+kameralaukku ja 25kg. Kahvit keitettiin ja hetken juteltiin kunnes vastarannalla alkoi näkyä suuri rinkankantajien rivi. Paikalle pörhälsi kuitenkin ensin 2 jumppamaikkaa ja yksi Ulvilalainen mies. Sitten saapui 21 henkinen leirikouluretkikunta Kirkkonummelta. Pakattiin siinä pikkuhiljaa tavaramme ja tehtiin lähtöä teltalle. Opettaja osoittautui Ivalossa syntyneeksi ja oli ollut Tahvontupaa rakentamassa v.66. ."

28.6.1993 ". . . kahlaamo, mistä ennenkin olen ylittänyt, oli tutulla paikalla, mutta hieman runsasvetisempänä. Lankojärvellä oli yksi Ivalolainen vanhempi mies ja tuvassa kaksi kaveria nukkumassa (olivat saapuneet tuvalle kuulemma vasta aamulla). Hetken ympäristöä ja rantaa katseltuani keittelin sopat. Paikalliset västäräkit ovat tehneet pesän oven yläpuolelle eivätkä tahtoneet uskaltaa lentää sinne kun istuskelin ulkona syömässä. Jatkoin Suomua alas sen länsipuolella samalla katselin ylityspaikkaa ettei tarvitsisi kiertää Porttikosken tuvalle sillan kautta noin 2km lenkkiä. . . "