Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Luirojärven uusi sauna

KOILLISKAIRA
LUIROJÄRVEN  UUSI SAUNA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

059D

Edellinen

Seuraava

Sauna

Keskellä Luirojärven etelärannalla olevaa rakennusryhmää

Sauna alkaa harmaantua kauniisti.


Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2005, 2016

23.10.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2006

7569710

3542540

Huom:

LISÄKUVIA 

Uusi sauna ei ollut vielä 1.10.2005 käytettävissä. Valmiilta se vaikutti ja oven pielessä oli klapipinokin valmiina. Lämmittelivätkö rakennusmihet niillä työmaataan??. Saunan paikka ihmetyttää sillä se on kylän läpi johtavan polun takana. Siihen sitä sitten tullaan vilvoittelemaan kaikkien ohikulkijoiden nähtäville ja rantaankin on matkaa. Taitaa jätevesien imeytys olla syynä saunan sijoittamiseen kauas rannasta.
Pääsinpä 2016 ensimmäisen kerran saunomaan. Sauna oli jo kulunut kovasta käytöstä. Muuten mahtavat löylyt. Sauna lämpeni nopeasti.

Luontoon.fi (10/2021)
”Urho Kekkosen kansallispuiston saunan käyttömaksu on 7,00 € / aikuinen, 4,00 € / lapsi.
• Luirojärven saunassa noudatetaan seuraavia aikatauluja ja ohjeita, jotta kaikki halukkaat pääsevät saunomaan:  PARILLISET TUNNIT: naisten saunavuoro. PARITTOMAT TUNNIT: miesten saunavuoro. KLO 21 eteenpäin: vapaa vuoro.”

Päiväkirjamerkintöjä:

1.10.2005
"Uusi sauna on melkein valmis. En havainnut siinä mitään puutosta. Oven edessä vain oli levy estämässä sisään menemisen. Kuistin vietellä oli valmis klapipino joten kyllä sitä saunaa on lämmitetty, jos ei muuten niin rakentajien mukavuudeksi. Saunan paikka vain on aika outo. Se sijaitsee kaukana rannasta ja kylän läpi kulkevan polun takana. Siinä sitä sitten tullaan vilvoittelemaan saunasta kaikkien näkösälle keskelle kylää. Jätevesiongelma taitaa olla syynä saunan kaukaiseen sijaintiin."