Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Pälkkimäojan laavu

KOILLISKAIRA
PÄLKKIMÄOJAN LAAVU
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

142

Edellinen

Seuraava

Laavu

Pälkkimäojan varrella joen luoteisrannalla noin 800m Pikku Luirojärvestä itään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2005, 2016

02.09.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7574720

3544160

Huom:

LISÄKUVIA

Siisti huollettu hirsilaavu hiukan tuulisella paikalla.
1976 Sokosti Suomujoki ulkoilukartta ei tunne tällä kohdin mitään. 1986 ulkoilukarttaan on merkitty tulentekopaikka. 2004 ulkoilukartassa laavu on yli 500m koilliseen (virhe). Laavu näkyy oikealla kohdin ulkoilukartalla 2007.
Laavulla on hyvin tilaa noin viidelle yöpyjälle. Laavun edustan tulipaikalle mahtuu moninkertaisesti. Laavun takamaastossa on iso puuvaja ja WC. Ympäristö näyttää tasaiselta mutta aivan tasaista telttapaikkaa on vaikeampi löytää. Laavun edustan joki on hyvin ylitetävissä. Kuivempaan aikaan vaelluskenkiä riisumatta.

Päiväkirjamerkintöjä:

". . . Loppumatka Pälkkimäojan laavulle oli yllättävän pitkä. Taapersin sen kuitenkin kohtuullisella nopeudella polun ollessa hyvä. Alkoi jo hämärtää. Laavulla ei ollut ketään. En toki enään uskonutkaan ketään tapaavani. Sen verran hiljaista täällä on tähän aikaan. Laavu on joen pohjoispuolella aivan joen tuntumassa. Hyvä puuvaja sekä vessa. Muuten mainio paikka mutta kovin tuulinen. Aamulla olin vielä ajatellut käyväni illemmalla Pikku Luirojärvellä laavulta käsin. Nyt oli kuitenkin jo liian pimeä. Tein tulet ja laittelin iltapalaa. Pimeä tulee pian eikä sen jälkeen ole kummoiselti tekemistä. Nuotion katselua ja tuulen kuuntelua. Vetäydyin makuupusseihin tyytyväisenä tähän päivään."
1.10.2005 Lauantai 6. vaelluspäivä. "Laavulla on mukava heräillä. Telttaan verrattuna tilaa ruhtinaallisesti ja maisema mukavasti näkösällä. Olishan sitä voinut tässä aamulla käväistä tuolla Pikku-Luirojärvellä. Mietin kuitenkin jotta palaisin Luiron saunareissulta, jos en nyt ihan tänne laavulle niin sitten tuonne Pikku-Luirojärven suuntaan kuitenkin. Läksin siis polun vartta etelään. . ."