Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Pikku luirojärvi 4

KOILLISKAIRA
PIKKU LUIROJÄRVI 4
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

050D

Edellinen

Seuraava

Puolikota

Pikku Luirojärven eteläpuolella noin 350m järvestä, laskuojan länsipuolella. 15m purosta.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


31.01.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7574440

3543140

Huom:

LISÄKUVIA 

Metsähallituksen inventoinnissa 2013 mainitaan seuraavaa: "Turpeilla katettu puolikota. Lähes kokonaan sortunut rakennelma on ollut etelän suunnalle avoin ja pohja-alaltaan jokseenkin puoliympyrän muotoinen. Perusrakenteeltaan se on ollut ilmeisesti jokseenkin vastaavanlainen kuin turvekodat 1 ja 2, mutta yleiseltä olemukseltaan kuitenkin lähinnä laavumainen. Puolikodan avoin eteläsivu on ollut noin viiden metrin mittainen ja rakenteen korkeus lienee ollut noin kaksi metriä. Rakenteen korkeimman kohdan alapuolella on sijainnut kehämäinen tulisija.?

VW.n kuvan kota ei mitenkään sovi inventoinnin kuvaukseen puolikodasta tai paikalta myöhemmin otetuissa kuvissa olevaan raunioon. Valokuvien ottamisen ajan ja järjestyksen perusteella VW.n kuva on kuitenkin näillä main. Myös VW.n kuvan ja myöhemmin otettujen kuvien taustalla olevat kuuset on yhdenmukaisia.

Tätä VW.n kuvan kotaa ei todennäköisesti ole enää jäljellä edes rauniona. Oletan samaan paikkaan rakennetun puolikodan tämän kodan jäänteistä. Nyttemmin sekin on romahtanut ja maatunut. Arvailua on kuitenkin turhan paljon. Jos tämä kota olisi jossain lähellä niin vaikea olisi uskoa, että tämän kokoisen kodan jäänteet olisi jääneet näkemättä, niin inventoijilta kuin muiltakaan tuolla kulkeneilta.

Päiväkirjamerkintöjä: