Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Rönkönlampi

KOILLISKAIRA
RÖNKÖNLAMPI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

190

Edellinen

Seuraava

Päivätupa

Laanilan eteläpuolella 3,3km Laanilasta Rönkönlämmen koillisrannalla latureitin varrella.


Samalla paikalla ollut hiihtoladun taukokota paloi 2009.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2008

20.1.2012

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2010

7586420

3516040

Huom:

LISÄKUVIA

Vanha latureitin taukokota on palanut 2009. Paikalle on noussut 2010 uusi tulistelutupa. Eli noin 3x4m kokoinen höylähirsinen maalattu rakennus jossa on penkit seinustoilla ja kotakeittiö keskellä tupaa. Tarkoitettu taukojen pitoon kuten edeltäjänsäkin mutta on ikkunoiden ansiosta huomattavasti valoisampi.

Rakennnus ole yöpymiseen tarkoitettu ja rakennettaessakin maastoautolla ajettavan latureitin varrella. Olkoon nyt kuitenkin mukana kortistossa kun kerran on karttaankin merkitty. Ja voihan siellä toki yöpyä jos niikseen tulee.

Vanha palanut taukokota oli neliskulmainen eristämätön jonka alaosa oli tehdashirsistä ja yläosa laudoista. Ei ikkunaa, kattoluukku savunpoistoon, penkit kierti kotaa, lautalattia ja tulipiste keskellä kotaa. Vieressä WC ja ekopiste. Tarvittaessa, huonolla säällä kelpasi yöpymiseen jos pystyy nukkumaan kohtuullisen kapeilla penkeillä.

Viereinen lampi on matala ja mutainen joten vesi siinä lämpeää kesällä nopeasti, juomaveden keittäminen kannattaa.

Päiväkirjamerkintöjä:

14.7.2008
"Tien yli, Rönkönvaaran kuvetta Rönkönkodalle. Lämmin, jopa kuuma. Pohjoisessa synkkiä pilviä. Asettauduin kodan hämärään viileyteen. "Rönkönlammen" vesi oli lämmintä ja koko lampi hyvin matala joten päätin nauttia vain keitettynä. Viimeinen ateria oli pikaruokaa ja pari näkkäriä. Pihistelty kaasukin loppui sopivasti. 420g riitti siis 9 vuorokauden reissulle. Ei ole kuitenkaan mukavaa kun koko ajan pitää pihistellä. Aloitettu 100g varasäiliö oli toki mukana.

Jossain jyrähti. Vilkaisin ulos. Ympärilläni oli ukkospilviä. Siispä kiiruusti ja mutkittelematta Kiilopäälle."