Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Sompiojärven laavu

KOILLISKAIRA
SOMPIOJÄRVEN LAAVU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

033

Edellinen

Seuraava

Laavu

Sompiojärven pohjoisrannalla Vuotsolta tulevan tien tuntumassa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2000, 2017

17.08.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2000

7558350

3518420

Huom:     

LISÄKUVIA

2000 Uusi iso kuusikulmainen laavu. Moottorisahanpurut vielä liitoskohtien alla maassa. Niillä sai mukavasti aikaan savua itikka karkoitteeksi.
2017 Laavun ympäristö oli heinittynyt ja laavusta näki ikääntymisen merkkejä. Hirsinen nuotiopenkkirinki oli poissa ja lankuista kyhätty uusi tilalle. Nuhjuinen mutta ehyt.
Vieressä oli uudehko WC ja vanhan paikkakin näkyi toisaalla. Puuvajassa oli puita, ja kirves. Rannan eli sataman aukealle mahtuu useampi auto parkkiin. Kalastajia kulkee ja ohi ajavat paikalliset poikkeavat katsomassa. Rannalla on myös pöytäryhmä. Rannan vettä ei kannata käyttää koska kalan perkeet viskataan veneistä suoraan veteen, siksi paikalla on paljon lokkeja. Rannan tuntumassa on kaivo. Pienen matkan päässä on lintutorni jota taitaa käyttää vain linnut tähystely paikkana.
Vieressä on myös kota. Katso
034 Sompiojärven kota

Päiväkirjamerkintöjä:

28.7.2000 ". . .Itikat kimpussa talsin hiekkatietä sompiojärven "Telttailualueelle" noin 3,5km. Venerannan vieressä muutama nuotiopaikka. Vanha nuhjuinen kota ja uusi, tämän kesän tuotosta oleva laavu. Nuotio vielä hieman savusi laavun edessä joten muutama puu siihen päälle ja minulla oli leiripaikka. Savun karkoitellessa itikoita sain viettää iltaa suht rauhassa. Muutama kalastaja (luultavasti) lähti tuosta rannasta moottorillaan. Muuten hiljaista ja tyyntä. Kovin on polttopuut tervaisia ja nyt myös kattilat ja tämä vihko. Teltta pystyyn laavun takamaastoon. Tälle päivälle patikkaa n.8km. Lauantai 29.7.2000 "Illalla mietin, että pitäis lähteä patikoimaan aamuyöstä, jospa itikat olisi tokkurassa. Heräilin aamulla moneen otteeseen mutta siirtelin nousua kunnes kuuden jälkeen kömmin ulos. Heti oli sadoittain hyttysiä kimpussa. No laavun eteen vaan savuavat tulet. Siinä sitä sitten sai syötyä aamupuuron. Taivaalla ei näkynyt pilven hattaraakaan kun läksin vanhaa ruijan polkua pohjoiseen. . ."