Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Sudenpesä

KOILLISKAIRA
SUDENPESÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

047

Edellinen

Seuraava

Varauskammi

Kaarnepään eteläpuolella noin 1km Sarviojan autiotuvalta länteen korkealla jokipenkalla.

luontoon.fi  (01/2021) Sudenpesälle ei oteta varauksia vuodelle 2021 tuparemontin vuoksi

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1988, 1994

14.01.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

(1952) 1986

7581440

3545140

Huom:     

LISÄKUVIA

Nykyään nimetty Vuokrakammiksi. 
Vanha 1952 rakennettu tupa on palanut  kesäkuun puolivälissä 1971. Se oli muuten saman mallinen ja samalla paikalla mutta matalampi. Uusi tupa on valmistunut 1986. Tupa toimii varauskammina eli se varataan kokonaan omaan käyttöön. Tupaan mahtuu n.5 henkeä. Tuvassa on patjat ja avotakka.
Lainaus Tunturilat ry:n nettisivuilta
http://www.tunturilatu.fi
"Tunturiladun ensimmäinen rakennuskohde oli vuonna 1952 Saariselälle Sorvusojan varteen valmistunut turvekattoinen autiotupa Sudenpesä. Vuonna 1970 tunturikerho Kolbma peruskorjasi Sudenpesän, mutta jo seuraavana vuonna kämppä paloi perustuksiaan myöten. Saariselän ehkä suosituimman ja idyllisimmän kämpän menetys oli haikeaa koko retkeilyväelle.
1985 Tunturikerho Kolbma otti majan rakentamisen uudelleen tehtäväkseen ja vuotta myöhemmin viimeistelytöiden valmistuttua kämppä luovutettiin Tunturiladun juhlavuoden virallisena lahjana puiston hallinnolle. Sudenpesä palvelee nykyisin retkeilijöitä varaustupana."

Alkuperäisessä kämpässä ilmoitetaan olleen 8 petipaikkaa. Mitoitus nukkumatilan leveydestä taitaa olla muuttunut eikä samalle laverille "mahdu" enään yhtä paljon väkeä. Tai sitten lattiakin laskettiin aikaisemmin nukkumatilaksi.
Uudessa Sudenpesässä on käytetty ohuempia keloja. Vanhassa riitti 4 järeää
hirttä sivuseinille. Vanhassa oli turvekatto joka ylti vasemmalla kyljellä maahan asti.

https://www.luontoon.fi/sudenpesavarauskammi (10/2020)
”Sudenpesä, vuokrakammi, 5 hlö ja 24 m² / huone.
Hinta 44 € / yö (sis. alv. 10%).
- Tuvassa voi viipyä maksimissaan kaksi peräkkäistä yötä maalis-syyskuussa ja loka-helmikuussa maksimissaan 7 yötä peräkkäin.
Varustus    
- Makuulaveri, patjat, tyynyt, pöytä ja penkit.
- Kamiina, avotakka, kaasuhella, kattila ja paistinpannu.
- Tuvassa ei ole valaistusta, otathan mukaasi kynttilöitä.
- Tuvassa on palovaroitin, mutta suosittelemme ottamaan oman palovaroittimen mukaan.
- Tuvan läheisyydessä on tulentekopaikka ja käymälä-liiteri.
- Juomaveden saa Sarvijoesta.”

Päiväkirjamerkintöjä:

10,8,1988 ". . .Näkymät Kaarnepäältä etelään rajalliset matalalla olevien pilvien takia. Kirkkaalla säällä upea paikka. Laskeuduttiin jyrkähköä etelärinnettä alas Sudenpesälle Sarvijoen rantaan. Sudenpesä on siisti ja hyväkuntoisen Näköinen kämppä, vahinko vain, Että lukittu. Sudenpesä on vanhan palaneen kämpän paikalle tehty uusi samanlainen tupa Sudenpesältä polku Sarviojan autiotuvalle jossa oltiin noin klo 21,00. Koko matka hyväkulkuista ja helposti suunnistettavaa maastoa. . ."
11.6.1994 Lauantai ". . .Sää pilvipoutaa ja odotettavissa sadekuuroja. Tavoitteena Lankopään ylitys n. 22km. Aamulla lähtö noin klo 10.00 ja reipasta hanhenmarssia Kaarnepään rinnettä kiertäen. Tytöt ohittivat Sudenpesän kammin pysähtymättä. Rupesin ihmettelemään miksi he oikein ovat tänne maastoon tulleet kun ei mikään muu kuin väsymys saa heitä pysähtymään edes hetkeksi. Kiire Kiilopäälle. . ."