Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Suomunruoktu autiotupa

KOILLISKAIRA
SUOMUNRUOKTU AUTIOTUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

021

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Suomujoen latvoilla, sen itärannalla. Suomunruoktun vanhan tuvan pojoispuolella n.400m. Runsaat 12km Kiilopäältä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1981, 1983, 1992, 2009

18.12.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1966

7574430

3525950

Huom:     

LISÄKUVIA

Vilkkaan reitin varrella. Harmittavan iso ja kulunut väylä tulee Kiilopäältä. Tokihan paikkoja täytyy huoltaa ja mönkijä on se tämän hetken kulkupeli.
Rakennus on metsähallituksen huoltama hirsinen tyyppitalo. Kaksi puolta joista toinen autiotupana ja toinen varaustupana. Peruskorjaus oli 1982 ja uusi remontti 2006 jolloin poistettiin perinteiset laverit ja tilalle tuli kahdet kerrossängyt joiden välillä tikkaat. Samalla varaus- ja autiotupa vaihtoivat paikkaa. Majoituskapasiteetti oli alunperin 12 ja nykyään 8 henkeä molemmin puolin. Pihalla on iso hyvä puuliiteri, wc ja nuotiopaikka. Tuvan takamaastossa on hyvää tasaista tilaa telttailulle. Rantaan johtaa portaat. Joen voi hyvin ylittää tuvan pohjoispuolelta josta mönkijäreittikin menee yli.

Päiväkirjamerkintöjä:

18.8.1992 ". . .Vielä viimeiset 4 km Suomun kämpälle maastoautolla ajettavaa polkutietä pitkin. Museokämpällä käytiin ja sitten pienoinen iltanuotio. Kutsuttiin tuvassa ollut yksinäinen Turun tekun opiskelija samalle tulelle. Rupattelun jälkeen maistuikin uni teltassa. Koko illan paistoi aurinko.
19.8.1992 Keskiviikko "Hyvin nukutun yön jälkeen herättiin pilviseen mutta sateettomaan aamuun. Illalla saapunut kolmen koiran ja kahden vaeltajan porukka lähti etsimään Kiilopään suunnalle keittokatokselle unohtunutta kameraa. Siinä aamupuuroa laitellessa tuli Kiilopään suunnasta ensinmäinen pyörävaeltaja joka jatkoi sittemmin Karapuljun suuntaan. . . "