Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Tammukammi

KOILLISKAIRA
TAMMUKAMMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

041

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Lankopään itäpuolella olevan Taimenlammen luoteislaidalla. Järveen laskevien purojen välisellä hiekkapenkalla. Penkan järvenpuoleinen reuna on muutaman metrin kammin "oviaukolta".

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2005

21.04.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1958

7584610

3534240

Huom:     

LISÄKUVIA

Kemppisen Tunturikoivun lastuja mainitsee: “Suomen Ladun, Tunturiladun ja sen eri lapinkävijäkerhojen toimesta kohosi monia muitakin kämppiä eri tahoille, aluksi eniten Saariselälle. Tunnelmalliset turvekodat Tammukammi Puilakkapään takana ja Immo Sorjosen nimelle omistettu Immon kammi Tuiskukurun latvoilla ovat aikojen kuluessa tuhoutuneet.” . s.38
"Kämpän on rakentanut Vuokatinkävijäin retkeilijät v.1958. Tuhoutunut 1960-luvun puolivälissä." (Vänkä)
Kahdesti 90-luvulla menin vierestä ohi, kun ei osaa etsiä sellaista mistä ei mitään tiedä. 2005
lähdin sitten vartavasten jäänteitä etsimään. Löytyi 3x5 kokoinen soikea turvepenkka jolla oli korkeutta 30-50 cm. Soikion keskellä oli tulisijan kivikeko.
Topokartta 1965 tuntee kammin nimeltä.
Kammi ei ole ollut pitkäikäinen kun sittä ei enään ole merkitty 1976 tai 1980 Kaunispää-Kopsusjärvi karttoihin.
Kemppisen kirjassa "Poropolku kutsuu" on sivun 80 vieressä valokuvaliite kammista. 

Päiväkirjamerkintöjä:

28.9.2005 ". . .Lasku Taimenlammelle oli todella upeassa maaruskassa ja komeiden puiden seassa. Taimenlammen rannalla on myrsky kaatanut 8 puuta kymmenestä. Ikävän näköistä. Rupesin etsiskelemään Tammukammia sieltä järven länsipäästä. Pari puroa ja muutama uudempi nuotiopaikka ja sitten kaatuneiden puiden keskellä kammin pohja. Noin 3x5m soikea turvekehä. Turpeen korkeus kehällä 30-50cm. Keskellä tulipaikan kiviladelma. Hiukan huonosti löyty, mutta on se siellä järven päähän laskevien purojen välissä kumpareella. Oviaukosta on ollut hyvä näkymä järvelle aivan kumpareen reunalla. Sateentihkuinen, suhruinen sää jatkui. Nuotiopaikan suunnalta kuulunut halon hakkuu ja pian sen jälkeen näkynyt savu houkutteli. . ."