Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Tuiskukuru

KOILLISKAIRA
TUISKUKURU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

035

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Tuiskukurun kaakkoispäässä puron itärannalla noin 2km Tuiskupään eteläpuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1992, 2000, 2009

16.12.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1967

7570040

3535130

Huom:     

LISÄKUVIA

Luirojärven valtatien varrella, ja sen huomaa. Tupa on vilkkaassa käytössä. Hirsisen tyyppitalon  toisessa päässä on autiotupa ja toinen pää on varaustupana. Molemmat päät nykymitoituksella luontoon.fi mukaan kahdeksalle. Vielä 1976 mitoitus samoilla lavereilla oli 12.  Makuulaverit kahdessa tasossa, pöytä ja penkit.
Kamiina, kaasuhella, kattila ja paistinpannu. (01/2021)
Kämppä on peruskorjattu 2010.
Eroosion syömät polut tuvalta purolle ja muutenkin kulunut ympäristö. Kolme nuotiokehää hyvä puuvaja ja kaksipaikkainen WC.  Paikalla on tilaa useille teltoille ja saa sen teltan rauhalliseenkin paikkaan hieman syrjemmälle.

Päiväkirjamerkintöjä:

19.8.1992 ". . . Solustamanselän itäpuolella kanariisipataa pienen lammen rantatöyräällä. Sitten viimeinen rupeama kohti Tuiskua. Pikkutuntureilla upea puronvarsikosteikko jo alkavissa ruskan väreissä. Tuiskun kämpällä pieni tauko ennenkuin käväisimme itse kuruun tutustumassa. Ennen nukkumaan menoa vielä makaronia ja jauheliha kastiketta nam nam.
20.8.92 Torstai "Kaksistaan nukutun yön jälkeen aamupuuro ja tuvan siivous. Sää oli taasen harmaata vaan ei satanut. Hiukan kolea tuuli saattoi matkaajat eteenpäin. . ."

31.7.2000 ". . . Pikkutunturin puolella toinen mönkijänura jota seuraamalla pääsinkin varsinaiselle Kiilopää-Luiro valtatielle. 2m leveä keltainen kivinauha luikertelee tunturin yli. Maisemat Tuiskun laakson yli kieltämättä mahtavat. Siirryin kulkemaan kankaan puolelle, tuo polku alkaa etomaan tällaista "erämiestä". Tuiskun tupa on kuluneen näköinen. Valtavat kulkijamäärät näkyy pihalle syöpyneinä polkuina. Sisällä sangot ja kattilat vettä täynnä. Likasangossa jotain haisevaa ja roskis sekä kamina täynnä. Pienen järjestelyn jälkeen laitoin sopat kaasuliedellä. Pihalle tuli nuoripari kirkkaissa vaatteissaan. Rupesivat nuotiolla jotain puuhastelemaan. Kahvia hörppiessäni nuoripari raahasi ruokatarpeensa sisälle pöydän ääreen. Perunat, kurkku, mehupullo ... Tyttö vähän valitteli rinkan kantamista. Olivat tulleet suoraan Kiilopäältä yli 25km. Päätin siirtyä teltalle. . ."